Kroppslig oppussing

Mange har nyttårsforsetter for å få et nytt og sunnere liv, i håp om å få en flottere kropp. Her er tipsene til hvordan du gjør det beste ut av kroppen du har.

Publisert Oppdatert
De fleste av nyttårsforsettene går i vasken, og selv om du har fulgt de til punkt og prikke kan det hende at det fortsatt mangler noe. Eller er du som meg, du orker ikke å begynne med forsetter en gang? Uansett innstilling kan det aldri bli feil å ta seg bedre ut, selv når man er naken. For å forfriske kropp og ansikt kan det være verdt å sjekke ut vår 4trinns kroppsbehandling, du kan gjøre den helt selv hjemme på badet.

Trinn 1: Mykgjør huden og fjern døde hudceller.
Dette trinnet er viktig, og danner grunnlaget for de andre trinnene. Både får du en mykere og mer jevn hud, og om du gjennomfører dette trinnet regelmessig kan du rett og slett få en bedre hud på lang sikt også. Hvordan man skal gjennomføre trinnet avhenger av hudtype. Har man sensitiv hud bør man være forsiktig med grove skrubber, bruk heller en mild rens. Apotekene har ofte gode produkter for denne hudtypen. Har man tørr hud kan man med fordel bruke en myk børste, begynn ved anklene og jobb deg oppover i sirkelbevegelser, så hele kroppen får en lett massasje. Fet, gjerne skinnende hud får noe å jobbe med om du prøver en kjemisk bodypeel. Det kan prikke litt i huden med en gang, men etter at du har skylt av er du silkemyk. Et godt produkt er Alpha Beta Bodypeel. For normal hud uten spesielle problemer er en enkel skrubb med enten salt eller sukker som peelingkorn nok. Bodyshops skrubber er både effektive og lukter godt.

Trinn 2: Bli gylden og lekker..
Uansett hvor mye du trener, smører deg inn og spiser riktig, huden din blir aldri 100% perfekt. Det som derimot kan hjelpe deg på vei er en gyldenbrun farge. En brun kropp ser automatisk mer muskuløs, definert og jevn ut, men skal man få fargen i solarium kan man plutselig ende opp som en rosin i stedet. Selvbruningskremer er tingen! Det finnes et enormt utvalg på markedet, og generelt kan man si at det kan være verdt å legge litt penger i et selvbruningsprodukt. St Tropez er en sikker vinner. Er du veldig lys i huden kan det lønne seg å blande ut kremen med litt bodylotion, da får du en mer subtil farge.

Først av alt må du ha gjennomført trinn 1 grundig. Så sørger du for at områder som typisk er tørre, som knær, albuer og finger/tåledd er godt smurt inn i bodylotion. Jobb systematisk, ben, armer, mage, bryst, og få hjelp til ryggen. Sørg for at alle overganger blir pene, bruk evt en tørr myk klut til å gni ut skiller. Vær forsiktig med ankler, håndledd, fingre og tær, less is more!! Du kan eventuelt kjøre en runde til på disse områdene om du får for lite farge. Til slutt, vask hendene!

Trinn 3: Bli fast i fisken.
Her kommer selvsagt treningen inn, men det er også andre ting du kan gjøre for å få en fastere hud. Først av alt, varmt vann gjør huden mindre fast, så avslutt alltid en varm dusj eller et bad med noen sekunder i iskaldt vann. Det får huden til å stramme seg opp igjen, og blodsirkulasjonen får seg en pangstart. Etter dusjen kan du smøre inn en oppstrammende krem eller gele, bruk sirkelbevegelser på typiske problemområder som rumpe, hofter og mage. Mer enn selve kremen gjør bevegelsene til at du får en fastere hud ved å øke blodsirkulasjonen ytterligere.

Trinn 4: Forhindre oppblåst mage og kvapsete hud.
Spiser du mye mat med høyt saltinnhold vil kroppen din prøve å holde på vannet i større grad enn om du spiser lite salt. Halvfabrikata har ofte vanvittige mengder salt, sjekk innholdsfortegnelsen neste gang! Drikk fennikelte, mye rent vann og spis masse grønnsaker, så kan du heller unne deg en sjokoladebit innimellom. For ytterligere hjelp, ta en romersk dusj, med varmt og kaldt vann om hverandre.

Produkter:
Alpha Beta Bodypeel

St Tropez selbruningsprodukter
Bodyshop

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning