Kile deg inn i sommeren!

Verdens designere har ett budskap; kilehælen har kommet for å bli!

Publisert Oppdatert
Kilehælene kom tilbake i trendbildet våren 2006, i vinter har vi sett flere varianter av støvletter med kilehæler i diverse farger og høyder. Og nå når våren og sommeren kommer vil det ta av på sålefronten, skal vi tro verdens designere.

Skiller seg ut

Kilehæler passer til mange anledninger, ikke bare til selskap og fest. Man kan traske i byen med kilehæler, på stranden, i parken, på matbutikken, jobb, skole, på diskotek eller i bryllup! De skiller seg fra pumps på den måten at mange av kileskoene er svært behagelige å gå med, også på lange dager. Bonusen er at man samtidig får langstrakte ben og ser fantastisk og feminin ut. Kilehælskoene får skryt for å se sporty og kule ut, men samtidig elegante og sexy.

Den amerikanske designeren Cynthia Steffe viste nylig frem sin motekolleksjon inspirert av 1960-talls ikonene Catherine Denevue og Birgitte Bardot som uten tvil bar frem kilehælmoten i sexy St. Tropez-stil. Kilehælen passer til de fleste antrekk, men kommerkanskje best til sin rett sammen med en lett og luftig sommerkjole.

Ballerina inn

Designeren fremmet også den flate ballettmoten. Ballettskoen er inspirert fra 1980-tallet og artister som Cindy Lauper som brukte ballettsko til mange antrekk. I Steffes kolleksjon ble ballettsko paret opp med lange, vakre og elegante aftenkjoler så vel som med frekke stilongser og store gensere.

Shoppe riktig

Det er deilig å føle seg sexy i et par med lekre småsko, pumps eller kilehæler som fremmer dine muskuløse legger og får ankelene dine til å se minimale ut! Vi vet alle at det likevel kan være skammelig smertefullt å traske en hel dag på høye hæler og harde såler. Derfor er det viktig å vite hvordan du kan ta vare på føttene dine på best mulig måte, samtidig som du føler deg strålende.

Følg derfor helserådene neste gang du er ute på skoshopping:

  • 1.Prøv skoen på din største fot. De fleste mennesker har en fot som er litt større enn den andre, dersom det er ekstra plass i skoen med din minste fot, husk å prøve skoen på din største fot i tillegg.

  • 2. Det er vanlig at skostørrelsen endres med alderen. Om du legger på deg eller mister vekt, er det ikke sikkert at størrelsen vil være den samme når du er 30 år som når du var 20 år.

  • 3.Ikke glem å vinke! Moren din har rett. Du behøver litt plass for å vinke med tærne dine mellom tuppen av skoen og stortåen din. Pass på å ha 4-5 millimeter plass, om du må gå med spisse sko, forsøke å begrense dem til spesielle anledninger.

  • 4.Gjør bøyetesten. Om du holder på hælen av skoen og samtidig på tåen, og deretter vrir om, skal ikke skoen kunne bøyes. På den måten vil fotens naturlige kurve bli støttet skikkelig.

  • 5.Shoppe om ettermiddagen. Dette er tidspunktet da føttene dine er mest opphovnet.


  • 6.Bruk riktige strømper. Det betyr at du skal ta med deg sportssokker dersom du shopper for løpesko, eller tynne strømper og knesokker dersom du skal ha pyntesko.

  • 7.Test antisklien. Gå på parketten i skobutikken for å teste hvordan det føles å gå på skoene. Se etter antiskli på den fremste delen av sålen. Du kan også kjenne etter om det finnes noen demping for tåballen, kork er et godt materiale fordi det absorberer sjokk.

  • 8.Sko vil ikke strekkes. Enten passer skoen, ellers gjør den ikke det. Skinnsko utvider seg noe, men du bør uansett ikke kjøpe sko som er for små i butikken, de vil trolig aldri bli behagelige..

  • 9.Passform fremfor størrelse. En størrelse 38 i en sko, kan være nokså ulik en størrelse 38 i en annen sko. Bruk hælen din som en guide; den skal ikke kjennes trang i skoen, men du skal heller ikke skli.

  • 10.Varier. Det er viktig å variere fottøyet, dette reduserer sjansene for å utvikle fotrelaterte problemer. Både sko med høye hæler og helt flate sko kan skade føttene dine, men dersom du er flink til å variere vil du unngå problemer.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning