Karrierekvinner i alle størrelser!

Fått deg ny jobb, eller nye kilo på kroppen? Det er ikke bare buksedressen som er godkjent antrekk på jobb, kanskje du heller burde velge noe helt annet?

Publisert Oppdatert
Det er ikke alltid like lett å finne en elegant og pen dress, og når sant skal sies så kan det jo bli litt kjedelig også, selv om en sort buksedress kan varieres i det uendelige. Små problemer som for lange ermer og bukseben kan lett fikses av en skredder, men så er det problemene som ikke er så enkle..

Har du store bryster kan det ofte være vanskelig å finne jakker som sitter pent over skuldrene samtidig som du får kneppet de igjen uten sprik mellom knappene. Alternativet blir å gå opp noen størrelser, men da ser hele deg større ut.. Heldigvis er dette er kanskje et av de aller enkleste problemene, neste gang velger du simpelthen en jakke med kun en knapp under bysten.

Er ikke problemet store bryster, men stor mage, velg en dobbeltspent jakke. De skjuler magen godt, og skaper en jevn silhuett.

Har du i samme slengen rompe av en viss størrelse, sørg for at jakken rekker deg litt lenger enn til bukselinningen, midt på rompa er det mest flatterende.

Blyantskjørt er superin for tiden, og kan med letthet erstatte buksen. Problemet for mange av oss er at vi syns hoftene og rompa er i overkant stor for et smalt skjørt. Et godt tips for å "jukse" litt på størrelsen er å velge et skjørt helt uten fiksfakserier rundt hoftene, som rysjer, lommer og broderier. Og tenk på dette: Slike skjørt er faktisk desidert finest på jenter med litt hofter!! Finner du et som sitter godt skal du ikke se bort fra at gutta på jobb ser deg i et litt annet lys..

Blir det for formelt med en dressjakke kan du velge å bruke en elegant bluse over buksen eller skjørtet. Det er viktig at blusen sitter godt, og at den ikke er for stor. Men da kommer jo dilemmaet, magen syns! For å forhindre fremheving av magen gjelder det å huske to triks: ALDRI bruk bluser i sateng/silkemateriale, de fremhever magen! I tillegg er det viktig at blusen har en utringning av et visst kaliber, du trenger ikke vise noe, men fremhev halsen og kragebena for et annet fokuspunkt enn magen.

Glad i kjoler? Første bud er selvsagt at man ikke skal bruke avslørende kjoler på jobb. Omslagskjoler med lange ermer er både elegante og flatterende, særlig hvis du har stor byste og store overarmer. Hvis kjolen blir for utringet kan du bruke en singlet eller en høyhalset genser under.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning