Jungelfeber

Leopardene er tilbake. Ikke siden åttitallet har vi sett så mange plagg med leopardtrykk i butikkene, men heldigvis kommer det mer subtile varianter denne gang.

Publisert Oppdatert
Leopardmønster er en trend som kommer og går. Det begynner å bli en stund siden forrige storhetstid, som var på 1980-tallet. Årets leopardmote er mindre vulgær og mer tekkelig enn 80-tallsutgaven, kan stylist Linda Wickmann forklare oss.

- Den gang var klærne enten svært korte eller svært utringete. Uttrykket er mye snillere i 2006. Det er trekvartlange ermer og skjørtelengde til under knærne, utdyper Wickmann.

Stylisten tilføyer at høstens dyriske mote begrenser seg til leoparden. Verken tiger- eller sebrastriper er in, om noen skulle ha forhåpninger om noe slikt. Til gjengjeld er leopardflekkene overalt - på kjoler og skjørt, vesker og sko.

- Leopard på farget bunn er nytt i år. Du kan finne leopardmønster på lilla, rosa og signalgult. Veldig trendy. Og ganske vågalt, understreker Wickman.

Louis Vuitton er en av designerne som her har tatt den helt ut, med sin langermete kjole med leopard på rød bunnfarge.

- Hva mener stylisten: Kan leopardmønster passe for hvem som helst?

- Nå som klærne er såpass tekkelige, tror jeg mange kan velge det, i alle fall som innslag i en garderobe. Men leopard er nok fortsatt forbundet med et sexy uttrykk, poengterer Wickmann.

- Det er helst de mest vågale som velger det.Artikkelen er skrevet av Heidi Pettersen for APB.
Foto: Silje Eide
i_179477

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning