Julebord!

Så var det tid for julebord igjen, men har du antrekket klart? Hva er kleskoden for julebord, og hva er riktig akkurat nå? Vi gir deg julebordstipsene!

Publisert Oppdatert
Det er selvsagt forskjell om du skal på et julebord i en traust og gammelmodig bedrift eller om du skal jobber i en ung og uformell bedrift. I tillegg er det jo ikke alltid at man kjenner kleskoden helt, kanskje er du nyansatt, eller kanskje skal du være med partneren på julebord?

En grei huskeregel er at om du er usikker på kleskoden, vær konservativ. Den lille sorte blir aldri helt feil, og å stille i paljettgallakjole på et julebord som består av mer øl enn cocktails, og der de andre nesten går i jeans er ikke festlig. Samtidig er det forferdelig å være for lite pyntet. En enkel kjole vil derfor være det klokeste valget, pynt gjerne opp med lekre sko og smykker.

Om du ikke er glad i kjoler kan dressen være et godt alternativ. De fleste har en enkel sort dress i skapet, men om du vil bruke den på fest, sørg for et par ting. Det første og absolutt viktigste punktet er at dressen sitter som støpt. Er den litt for bred over skuldrene eller har feil lengde på bena vil du i beste fall se litt bomsete ut. Gå eventuelt til en skredder for litt hjelp, om du ikke kjøper deg ny dress. Det andre punktet gjelder spesielt om du går konservativt på jobben til daglig. Å bruke en dress du bruker til hverdags er risikabelt når du skal på fest. Om du ikke har flere å velge mellom, sørg for å pynte den skikkelig. Bruk tid på å finne en topp som høyner antrekket fra kontor til fest, helst i en annen farge enn dressen. Oppsatt hår, glitrende smykker, sexy stilettsandaler og en lekker liten veske får også dressen til å se ut som noe annet enn jobbantrekket.

Ikke overmatch. Har du lilla kjole, ikke ha lilla sko, veske og smykker. Det aller lekreste er om du klarer å finne tilbehør i samme fargeskala, men i forskjellige nyanser, i tillegg til at noe bør bryte helt. En grønn kjole med en veske i en annen nyanse av grønt, og smykker og sko i en annen farge vil være lekkert.

Glitter og stas passer overalt denne høsten, og selvsagt også på julebord. Sørg bare for å begrense deg, så du ikke ser ut som et blinkede juletre. Har du glitrende kjole bør du sørge for at tilbehøret er av det helt enkle slaget.

Fløyel! Det er en stund siden vi har sett så mye fløyel i butikkene som det vi gjør nå. Både kjoler, sko, skjørt og topper er overalt! Mange er skeptiske, men faktum er at fløyel faller pent og er lett å pynte, så ikke avskriv et plagg før du har prøvd det.

Kle deg behagelig. Jada, det er bedre å gå med joggesko enn høye hæler, men det er ikke det det er snakk om her. Det essensielle er at du selv om du skal pynte deg kler deg i klær du føler deg vel i, uansett hvordan du ser ut. Og trenger du en liten selvtillitsboost, smør deg med en god selvbruner dagen før og bruk god tid på badet før du skal ta festen med storm..
__________________________________________________________________________

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning