Joggesko for rumpa!

En ny dansk joggesko skal hjelpe deg å få en fastere sprettrumpe etter bare fem uker!

Publisert Oppdatert
De ser ut som store bomullsboller på føttene, men joggeskoene Earth Trainers har som mål å ta over det europeiske treningsmarkedet med løfte om å forme rumpa di lekker og fast.

Yoga-inspirert

De danske joggeskoene er designet av den danske yogainstruktøren Anne Kalso. Hun var på ferie i Brazil i 1957 og ble fascinert av det vakre, veltrente folkeslaget. Kalso merket at brasilianerne gikk med sko som var lavere på hælen enn på tåtuppen av skoen.

Dette minnet henne om en yoga-stilling som man utfører ved å flekse selve foten og senke hælen i gulvet. Dermed gav det henne inspirasjon til å bruke yoga som treningsform samtidig som man går på tur i et litt spesielt skopar.

Re-designet

Kalso bygget opp sin egen skobedrift men den gikk av moten på 1970-tallet. I 2001 ble den den derimot re-designet av en amerikansk skoprodusent og merket "Earth" ble født. I dag kan skoene hovesakelig kjøpes på nettsiden LoveThoseShoes.com som tilbyr både treningssko og sandaler med den spesielle sålen. Prisen ligger på rundt 1300 kroner.

Fastere kropp

Skoene skal føles behagelige å gå turer i, man skal ifølge produsenten "sprette" litt bortover veien. Selve utseendet på skoen er kanskje merkelig, men også sjarmerende

Garantien som følger med er at rumpen og lårene skal formes strammere og fastere og man kan til og med miste flere kilo. Det krever at man går med de en stund hver dag, for eksempel til og fra jobben.

Eksperter som har testet skoene forteller at de ikke fungerer like godt til løping eller aerobic, blant annet på grunn av foret som får føttene til å bli veldig varme. Likevel er de flotte til en gåtur.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning