Størrelse på undertøy

Joda, du kan ønske deg dette til jul

Husk bare å gi mannen riktig informasjon.

SEXY FOR HVEM? Det er mulig å konkludere med at dette ikke er undertøyet man bruker en vanlig tirsdag, men som man heller trer i for spesielle anledninger...

SEXY FOR HVEM? Det er mulig å konkludere med at dette ikke er undertøyet man bruker en vanlig tirsdag, men som man heller trer i for spesielle anledninger... Foto: Foto: LINGERIBUTIKKEN.NO

Publisert Oppdatert

Hvis mannen kjøper undertøy i julegave til dama si, vil man kunne påstå at dette også er en julegave til ham - eller i det minste et stort hint om hva han vil skal skje!

Men å friske opp undertøysgarderoben kan kanskje gjøre mye for din egen selvfølelse også.

Har du sett deg ut noe undertøy du virkelig liker, er det om å gjøre å formidle dette på en tydelig måte slik at du får både riktig størrelse, stil og farge på plaggene i gave.

Men da må du først vite din egen størrelse.

Her kan du lese om hvordan du måler deg selv.

- Ta med undertøy til butikken

Madelene Ullbro, assortment manager på hovedkontoret til Lindex i Sverige, mener at kvinner kan forsikre seg at mennene velger riktig undertøysstørrelse ved å for eksempel tipse ham om å titte i undertøysskuffen hennes.

- Er han da usikker på hvilken størrelse eller modell han skal velge, anbefaler jeg mannen å ta med en bh til butikken slik at personalet kan vise ham hvilke alternativer som finnes i den størrelsen, sier Ullbro til Kvinneguiden.

Det er vanskelig for mange kvinner å finne riktig bh-størrelse, så da kan du tenke deg hvor vanskelig det kan være for mannen din!

Når det gjelder stil, kan han finne inspirasjon til det også i understøysskuffen, om han vil være sikker på at han velger noe som hun kommer til å bruke, ellers kan det gå skikkelig galt, mener Ullbro.

- Ellers synes jeg at det er morsomt om man overrasker, at mannen velger noe som han liker og tror at hun skal være fin i. Noe litt luksus som hun kanskje ikke ville brukt så mye penger på selv, tipser hun videre.

BEHAGELIG HIPSTER: Det behagelige trenger slett ikke være usexy. Hipstertruser fra Lindex, ser du her. Sort, 69,50 kr, blå, 99 kr, beige, 79,50 kr.

BEHAGELIG HIPSTER: Det behagelige trenger slett ikke være usexy. Hipstertruser fra Lindex, ser du her. Sort, 69,50 kr, blå, 99 kr, beige, 79,50 kr. Foto: Foto: PRODUSENTEN.

Videotips

Marianne Foss, Daglig leder ved nettbutikken Underverker.no, har også noen tips til mennene som er på gavejakt:

- Bare ta en titt på lappen i en av bh-ene, og noter størrelsen slik at han treffer riktigst mulig på størrelsen når han kjøper noe nytt. Alternativt kan han kjøpe et gavekort i en undertøysbutikk, sier Foss til Kvinneguiden.

Linn Christiansen ved Lingeributikken.no mener at det kan være lurt for mennene å ta en titt på denne videoen før de løper ut for å kjøpe undertøy i gave til sin kjære:

</p> <p class="vj-videolink"> <a href="http://www.videojug.com/film/how-to-buy-underwear-for-your-partner" target="_blank">buy underwear</a> </p> <br/> <br/> <p>Ullbro forteller at mennene bør være obs på at størrelsene både på bh-er og truser gjerne vil variere en del fra merke til merke og butikk til butikk.</p> <p>- Jeg anbefaler derfor at man kikker på størrelsestabeller som både finnes på nettet og i butikker, sier Ullbro.</p> </div>

Duse farger og romantiske blonder

DRISTIG: Undertøyet man heller bruker for fristelse enn for noe annet. Kåpe, 469 kr, nettingbody, 249 kr, stay-upstrømper, 79 kr, hofteholder, 399 kr.

DRISTIG: Undertøyet man heller bruker for fristelse enn for noe annet. Kåpe, 469 kr, nettingbody, 249 kr, stay-upstrømper, 79 kr, hofteholder, 399 kr. Foto: Foto: LINGERIBUTIKKEN.NO

Mannen kan ha sett for seg dama i noe skikkelig hot og sexy, uten at det nødvendigvis faller i smak hos partneren. Det kan være fordi at det er en fullstendig annen stil enn det dama pleier å bruke, og det kan være at undertøyet er laget i et materiale som slett ikke føles komfortabelt på huden.

Nøkkeltips

  • For å finne riktig størrelse: titt i undertøysskuffen og se på størrelsen på både truser og bh.
  • Ta gjerne med begge deler til undertøysbutikken og få mer hjelp der.
  • Du finner størrelsesguider både på nettet og i butikkene.
  • Husk at størrelsene varierer noe fra merke til merke og butikk til butikk.
  • Det er lurt å gå for klassiske farger som sort, beige, lyserosa, hvitt og heller la undertøyet være mer spennende med søte blonde-og blomsterdetaljer.

Derfor råder Maria Andersson ved Triumph mannen å gå for noe klassisk.

- Gå for noe klassisk. Ofte vil man ha rødt i julen mens kvinnen faktisk ønsker seg noe mer allsidig, men gjerne med pynt på, og da vil hun muligens bytte det røde undertøyet hun får. Ikke alle kler rødt og undertøyet trenger ikke å være rødt bare fordi det er jul. Derimot finnes det hofteholdere med strømper som kan piffe opp undertøyet litt ekstra, tipser Andersson til Kvinneguiden.

Buset Foss mener derimot at rødt er hot på det lille under.

- Fordi vi nå er inne i førjulstiden, er det rødtoner eller klassisk sort som peker seg ut som de mest hotte fargene under klærne. Mange tror forressten at rødt ikke er en praktisk farge under lyse klær, men det er helt feil. Rødt er en farge som går i ett med særlig nordisk, lys hud, og egner seg derfor strålende under de fleste antrekk, sier hun mens hun samtidig understreker:

- Duse farger som krem og cappucino er også vinnere. Stilmessig er det uten tvil romantikk og blonder som gjelder nå, enten blonde-bh'er uten fyll, eller vatterte varianter med glatte blonde utenpå cup'en, sier Buset Foss videre.

Andre trender

Vil mannen satse på andre trender som er i vinden akkurat nå, har han mange alternativer:

DUST OG SØTT: Trenden som varer fremover. Fra venstre: Stringtruse fra Freya, 199 kr, blonde-bh fra Triumph, 249 kr, vattert og stroppløs bh fra wonderbra, 599 kr, undertøyssett fra Lingeributikken.no, 199 kr.

DUST OG SØTT: Trenden som varer fremover. Fra venstre: Stringtruse fra Freya, 199 kr, blonde-bh fra Triumph, 249 kr, vattert og stroppløs bh fra wonderbra, 599 kr, undertøyssett fra Lingeributikken.no, 199 kr. Foto: Foto: PRODUSENTEN.

- Mye blonder og fine detaljer. Elegant, stilig og sexy. Vi ser en del 20-tallsinspirerte ting som høy truse og gjerne hofteholdere. Også mye shape-produkter som strammer inn på de riktige stedene. Jeg tror kanskje at vi begynner å bli litt mer bevisste på hvordan vi ser ut under klærne og at det ikke finnes én bh til alle anledninger, men at man må ha flere modeller, sier Andersson.

- Vi ser også hudfargede eller champagnefargede bh-er som ikke synes, men som fremdels skal være sexy og pene. Kremfarget, lysrosa, sort og mørkeblått er ettertraktede farger akkurat nå. Til våren pleier det å være lyse pasteller, forteller Andersson videre.

Også Ullbro synes at man nå har et bredt tilbud på undertøystrender, alt i fra myke pasteller i rosa og grønt til kraftigere farger i grønt og vinrødt.

- Det har vært stort fokus på detaljer på produktene, at undertøyet også har spenner, ringer og rosetter som tilfører noe ekstra til produktet. Som ny siluett ser vi den v-formede bh-en med tynn vattering. Den er superfin å ha både til hverdags og fest, sier Ullbro og forteller videre:

- Truser har vært i stor fokus, fremfor alt den trusen som har noe ekstra med fine detaljer. Detaljene vises da gjerne på rumpen i form av snøring, sier hun.

Christiansen mener at dersom mannen er i beit og ikke aner hvilken farge han skal gå for, er det én som garantert funker.

- Sort er alltid en klassiker, sier hun.

Les også:

Undertøyet som gjør underverker

De 10 verste motetabbene

HOLD IN: En praktisk og varende trend. Fra venstre: Triumph Cool Sensation Highwaist, 399 kr, Triumph Sleek Sensation Highwaist Panty, 299 kr, Triumph Lovely Sensation Midim, 299 kr.

HOLD IN: En praktisk og varende trend. Fra venstre: Triumph Cool Sensation Highwaist, 399 kr, Triumph Sleek Sensation Highwaist Panty, 299 kr, Triumph Lovely Sensation Midim, 299 kr. Foto: Foto: PRODUSENTEN.

Knepene som gjør deg sexy i jeans

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning