Jeans, evig aktuelle

Det er ingen tvil om at jeansen er en fast følgesvenn for veldig mange, og det er mange som ikke bruker annet, hvis de ikke skal pynte seg veldig.

Publisert Oppdatert
Det er en uskreven lov at man ikke skal ha på seg jeans i profesjonelle sammenhenger, men gjelder egentlig denne regelen enda da? Hverdagsjeansen er som nevnt utbredt, men man trenger nødvendigvis ikke ha lik stil hver dag selv om man bruker jeans, plagget har overlevd tiår etter tiår av en grunn, nemlig anvendeligheten.

Skal du på jobbintervju lønner det seg å safe. Heller for mye pyntet enn for lite, så dropp jeansen i disse sammenhengene. Har du først fått jobben derimot, og har registrert at stemningen på jobb ikke superkonservativ, har du derimot større muligheter til å dra fram favorittplagget. For å se profesjonell ut samtidig som du er ungdommelig og casual vil en mørk jeans uten vaskede områder være best egnet, gjerne i kombinasjon med en elegant topp i eksempelvis silke eller med blonder. Høstens store farsott var nettopp mørke, mørke jeans, og trenden er absolutt ikke ferdig.

Selv om man ikke må være formell og elegant på fritiden så er det jo alltid greit å se bra ut. De aller, aller fleste kler jeans, det gjelder bare å finne den rette modellen. Har du rumpe og lår, velg en bootcutvariant, som skrår ut nedenfor knærnet, som en slengbukse light. "Slengen" balanserer hoftemålet, og får fram timeglassfiguren. Du bør samtidig unngå bukser med små baklommer, lommene vil nærmest "drukne", og rumpa ser desto større ut.

Har du guttefasong kan du boltre deg i baggy jeans, som fremhever former. Samtidig kan drainpipejeansene, helt helt ettersittende jeans, fra rumpe til ankel, se kult ut, nettopp fordi store former lett blir "for mye" i en sånn type jeans.

Er du lange ben og vil fremheve nettopp det, velg jeans med rette ben, og bruk gjerne elegante stilettsandaler til hvis du skal pynte deg, til og med Hollywoodstjernene på røde løpere kjører denne stilen.

Vil du ha en helt laidback stil, velg en jeans i myk, myk kvalitet og lavt liv. Kombiner med en stor ullgenser eller en deilig cardigan, og du har favorittantrekket klart til både shoppingtur og sofakrok.

Man kan finne moteriktige jeans i alle prisklasser, fra et par hundrelapper og opp til flere tusen. Victoria Beckhams design for Rock and Republic har gått sin seiersgang verden over, og er fortsatt populære. Vil du ha en R&R bukse uten å gå med strasskroner på rumpa finnes det andre modeller også. Men de koster.. Finner du en "b illig" modell på ebay kan du være ganske sikker på at det ikke er snakk om ekte vare.

Det viktigste av alt er jo allikevel å finne en modell som sitter bra. Spriker buksa bak hvis du bøyer deg fremover passer den ikke, selv om den sitter fint rundt hoftene. Får du bilring over linningen passer den heller ikke. Det er faktisk mulig å finne en bukse som tilfredstiller alle behov og fasonger, men det tar litt tid å finne den!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning