Ja, vi elsker glitter og glam!

Se våre skinnende favoritter og les hvordan du bruker dem.

Publisert Oppdatert
Høstens og julens kolleksjoner blinker og skinner som aldri før og plaggene er på ingen måte forbeholdt de vågale. De blanke effektene er dessuten like aktuelle til hverdags som til fest.

- Metalliske effekter er kjempegøy, og man trenger ikke å være crazy i klesveien for å bruke dem. Selv bare en liten detalj gjør masse for et antrekk, mener Stine Myrvang hos House of Communication.

Hverdagslig skinnende

Den metalliske trenden handler ikke bare om paljetter, selv om vi ser mye av dette. Også andre metalliske overflater preger motebildet og gir oss derfor rom for litt glitter, også i hverdagen.

- Plagg med skimmer er mer nedtonet og er også lettere å bruke til hverdags enn paljetter. Se etter gensere strikket med metallic-garn, eller som har morsomme blanke overflatebehandlinger. En slik genser, kombinert med jeans, eller skjørt, strømpebukser og boots, gir et skikkelig kult hverdagsantrekk, sier Myrvang.

Lekker på fest

Til fest er det lov å være dristigere i uttrykket, og blanke effekter er perfekt for en trendy og kul stil.

- Har du lyst til å gutse kan du velge deg en glitterkjole. En enkel topp kombinert med et lekkert paljettskjørt er også en flott kombinasjon, anbefaler Myrvang.

Kjenner du at det blir for mye med hele plagg fylt med paljetter er det også mulig å satse på en enklere variant.

- Ønsker man seg en klassisk look er en sort kjole og en metallisk clutch en sikker vinner, anbefaler Myrvang.

Finn din favoritt

Har du lyst til å velge deg et skinnende plagg som kan brukes både til hverdags og fest, er det mange muligheter for det. Men skulle Myrvang valgt seg ett plagg, faller valget på en klassiker.

- En dressjakke med skimmer kan brukes til det meste, til kjole, skjørt eller jeans. Den kan pynte opp et enkelt, sort festantrekk eller gi noe ekstra til en hverdagslig look, gjerne i form av opprullede ermer på jakken, kombinert med tøffe jeans. Enkelt, kult og anvendelig.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning