Koseklær

Ikke se ut som en sofapotet

Det er lov å være sofagris, men dropp den slitne joggebuksa.

BEHAGELIG: Trøye fra Pierre Robert, 299,-, Strømper fra H&M, 79,50, Bukse fra Mango, 299,-, Tunika fra Mango, 399,-, Trøye fra Object, 399,95, Tøfler fra Cubus, 149,-, Bukse fra Selected Femme 349,95.
BEHAGELIG: Trøye fra Pierre Robert, 299,-, Strømper fra H&M, 79,50, Bukse fra Mango, 299,-, Tunika fra Mango, 399,-, Trøye fra Object, 399,95, Tøfler fra Cubus, 149,-, Bukse fra Selected Femme 349,95. Foto: FOTO: Produsentene
Publisert Oppdatert

Du ordner og kler på deg til jobb, stabber av gårde på islagte fortau, jobber arbeidstimene dine, går på de like glatte fortauene på vei hjem fra jobb, vrenger av deg yttertøy og støvler, og drømmer bare om en ting - en sofa og en joggebukse. Kjenner du deg igjen?

Høsten og vinteren er høysesong for behagelige, varme klær, og det er faktisk fullt mulig å være både fin og komfortabel på samme tid.

Unngå sofapotet-looken

- Det finnes fine klær som passer fint som "sofaklær", og som gjør at du ikke ser ut som en sofapotet, sier Nadia Kandil i Thisis PR.

- Bytt for eksempel ut den slitne hettegenseren med en myk, og stor cardigan, og bruk fine ullstrømper. Eller du kan kjøpe kjoler i myke, gode materialer, tipser hun.

TUNIKA: Fra venstre: Mango, 399,-, Vila, 349,95, Vivikes, 399,-
TUNIKA: Fra venstre: Mango, 399,-, Vila, 349,95, Vivikes, 399,- Foto: FOTO: Produsentene

Dropp den slitne joggebuksa

Annette Sandstå, moteansvarlig hos Polhem PR, slår et slag for å legge vekk den gamle slitte joggebuksa, en gang for alle.

- Unngå den gamle slitte jersey joggebuksa til hverdags, den kan enten brukes hjemme eller gis bort. Unngå også tights med rumpa bar, oppfordrer hun.

Det betyr ikke at joggebuksa er bannlyst, men velg gjerne en variant som er figursydd, og med detaljer som glidelåser eller ekstra lommer. Eller du kan gå for en av høstens største trender - haremsbuksen.

- Men vil du bruke en oversized bukse, husk å velge et mer tettsittende plagg oventil. Om du går for oversized både oventil og nedentil vil du ofte se ut som en sekk. I tillegg må jeg si at en riktig BH har mye å si når en skal bruke løse og behagelige klær, sier hun.

Kanskje det aller viktigste når du skal velge behagelige klær, er at de bør være i riktig snitt og størrelse for din kropp.

- Klær er alltid finest når de er i rett størrelse. Selv om du skal gå med store, behagelig klær bør de passe deg, og gjerne ha litt innsving. Da bevarer du femininiteten din, sier Kandil.

- Husk også på at forskjellige kroppsfasonger kler forskjellige ting, legger Sandstå til.

Invester i gode materialer

BUKSER: Fra venstre: Mango, 299,-, H&M, 499,-, Samsøe og Samsøe, 800,-, Selected Femme, 349,95
BUKSER: Fra venstre: Mango, 299,-, H&M, 499,-, Samsøe og Samsøe, 800,-, Selected Femme, 349,95 Foto: FOTO: Produsentene

Et annet viktig poeng når du skal gå med behagelige, romslige klær, er at materialet på klærne har mye å si. Hold deg til gode naturmaterialer, og unngå helt syntetiske materialer.

- Materialet har mye si for at plagget ikke skal se slaskete ut, mener Sandstå.

- Gode materialer er for eksempel kasjmir, ull og bomull. Disse materialene er både superkomfortable og ser bra ut. Og ikke minst, de varer lenge, sier hun.

Ønsker du å dra trendene inn i sofaen har du alle muligheter til det i høst. Velour er, lik det eller ikke, i vinden igjen.

- I høst ser vi at velour er lov igjen, så du kan godt krype inn i en deilig og lekker velourdress når du skal slappe av hjemme, sier Sandstå.

Eller du kan la deg inspirere av catwalken.

- Den sporty stilen er fortsatt veldig trendy. Med inspirasjon fra for eksempel Alexander Wang kan du enkelt gå fra jobb til sofa-antrekk. Gå for eksempel for en deilig genser med sporty detaljer som glidelåser og synlige sømmer, sier Kandil.

Les også:

Kule og varme vintersko

TRØYER: Fra venstre: Object, 399,95, Selected Femme, 109,95, Cubus, 199,-, Pierre Robert, 299,-
TRØYER: Fra venstre: Object, 399,95, Selected Femme, 109,95, Cubus, 199,-, Pierre Robert, 299,- Foto: FOTO: Produsentene
GENSERE: Fra venstre: Vila, 499,95, Kappahl, 199,-, Monki, 450,-
GENSERE: Fra venstre: Vila, 499,95, Kappahl, 199,-, Monki, 450,- Foto: FOTO: Produsentene

Knepene som gjør deg sexy i jeans

Slik slipper du å kjøpe nye klær

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen