- Ikke følg trendene

Norges unge designerspirer har mye å by på, men vil helst at du kler deg som du selv liker.

Publisert Oppdatert
Onsdag ettermiddag fikk vi se det som moteuken virkelig handler om; nye, hardtarbeidende designertalenter og deres spennende kreasjoner på catwalken!

Døråpner for unge designere

Det var Farmhouse - Norwegian Creative Center som stod bak den såkalte "Springbrett" - visningen på OFWs hovedscene i går. Springbrett er et knutepunkt der unge kreative motespirer møter et innovativt næringsliv av potensielle investorer og oppdragsgivere. Springbrett er en konkurranse som viser Norges nyutdannede moteskapere med fokus på neste generasjons skaperkraft.

Les også: Miks vintage med nytt

Les også: Mønstersjokk i høst

Les også: 50-talls femininÅrets vinnere av Springbrett-konkurransen som var så heldige å få vise frem sine kreasjoner på moteuken var Abebo J.B Getachew (22) fra Oslo, Benjamin Theissen (25) fra Hamar, Mette Alstad (21) fra Oslo, Elisabeth Stray Pedersen (23) fra Bærum og Karoline Bakken Lund (21) fra Askim.

De imponerte stort med sine individuelle design, alle forskjellige på sin måte. Abebo J.B Getachew har for eksempel latt seg inspirere av fly og fugler i sin diplomoppgave Aviation ved moteskolen ESMOD.

- Jeg elsker kontrasten mellom fly og fugler, fly er så tekniske, harde og riktige mens fulger bare flyr og er fri og myke, forteller hun.

- Ingen fasit

Nå er målet hennes å kunne leve av eget design, men innrømmer at det er vanskelig i Norge;

- Fredag flytter jeg til Paris fordi jeg tror mulighetene er større der, i tillegg er byen en representant for de store motehusene som jeg liker og respekterer, sier hun.

Hun gleder seg til å bli inspirert av den parisiske gatemoten og kvinnene som er flinke til å kle seg til hverdags.

- Jeg synes at norske kvinner er veldig vakre, men de kler seg praktisk fremfor stilfullt. Samtidig synes jeg at det er kjempeviktig å kle seg i det som man føler seg komfortabel i og det man liker selv og ikke følge typiske trender. Her finnes det igrunnen ingen fasit, sier hun.

- Norske kvinner er tradisjonelle

Også Elisabeth Stray Pedersen imponerte med sin kolleksjon Stereoskopi. Hennes mål var å trekke skulpturelle elementer fra kunsten til klærne sine.

- Jeg ønsker å drive med dette på heltid, og Springbrett hjelper meg å få kontakter og få vise frem designet mitt. Det er utfordrende å klare seg som designer i Norge, men det begynner å komme seg fordi det blir større og større interesse rundt dette feltet, sier hun.

Designerspiren lar seg også inspirere av norske kvinners stiler som hun synes er varierende;

- Stilen på norske kvinner består ofte av mye regnjakker, gummistøvler og tradisjonelle antrekk. Men, jeg synes det er en morsom tanke å kunne blande tradisjonelle plagg som for eksempel en norsk nikkers med noe helt nytt, sier hun. Abebo Elisabeth

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen