Hvordan bygge en basisgarderobe

I en tidligere artikkel har vi beskrevet hvordan du lettest kan gjøre plass til nye plagg i garderobe-skapet. Nå er det tid for det morsomme, shopping!

Publisert Oppdatert
Å skape en basisgarderobe er ikke bare morsomt, det er også økonomisk, fornuftig og enkelt. Mange kvinner har altfor ofte ingenting å ha på seg, men sørger du for å ha gode kvalitetsplagg i basisgarderoben vil du alltid finne noe uten å måtte handle noe nytt.

Men hva skal man kjøpe da..?

Selvsagt er det viktigst å finne stil og farger man kler før man begynner. Noen er fine i jordfarger, noen kler sort og hvitt best, andre trives best i pasteller. Allikevel kan det lønne seg å velge fra ulike skalaer, for å få en mest mulig anvendelig og varierbar garderobe. Husk at det kan lønne seg å kjøpe kvalitet, disse klærne skal du ha lenge, og de bør ikke gå i stykker før om mange år.

Vi begynner med bukser. Kjøper du en sort, grå eller mørkebrun elegant dressbukse og en perfekt jeans i tillegg så holder det, foreløpig. Bruk tid på å finne buksene, få de sydd om hvis det er nødvendig.

Skjørt er det også greit å ha, hvis du trenger å pynte deg litt mer. Et mørkt skjørt til nedenfor kneet er kledelig til de fleste, sørg for at det er stilig nok til å bruke på byen, og elegant nok til å bruke på jobb. I tillegg bør du velge et røffere skjørt til bruk på fritiden og i uformelle jobbsituasjoner, velg gjerne dette skjørtet i en annen farge.

Topper. En stilig skjorte eller bluse er et must, velg en som fremhever formene dine med innsving i livet, men vær nøye på at ikke knappene spriker over bysten. Velg en skjorte som kan passe både til jeansen, til det elegante skjørtet og den mørke dressbuksen. Et cardigansett er også noe du bør kjøpe deg. Velg et sett i en frisk farge, enten lys eller mørk avhengig av hva du trives best i. En "kose"genser eller jakke i tykk strikk som matcher det røffe skjørtet fungerer også utmerket til olabukse. Og sist, men ikke minst, en elegant genser, gjerne med litt pynt, glitter og stas, som kan brukes til pent eller på jobb.

Av jakker bør du velge en dressjakke som passer til skjørtene og buksene. En elegant kåpe til kalde måneder er også et must. I tillegg trenger du en litt mer uformell jakke du kan bruke til jeans, men også til skjørt og kjoler. Jakker som kan varieres, ved for eksempel å ta av og på skinnkrager og så videre passer ypperlig.

Aller sist, men ikke minst, så trenger du en kjole. Velg en kjole som er både dristig og anstendig, tøff og elegant. Vanskelig? Det viktigste er at den bør passe både til støvletter og en liten veske, og til hverdags til jeans og en stor veske. En omslagskjole kan for eksempel passe fint!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning