Hvit mote

Hvitt fra topp til tå

Denne sommeren kan du uten tvil kjøre en hvit stil fra topp til tå.

FRITID: Gå for en avslappet og sommerlig look på fritiden. Jakke fra Vivikes, 499 kr, skjorte fra Vivikes, 299 kr, bukse fra Haust, 899 kr, sko fra Din Sko, 99 kr, veske fra Nina Jarebrink, 4592 kr.
FRITID: Gå for en avslappet og sommerlig look på fritiden. Jakke fra Vivikes, 499 kr, skjorte fra Vivikes, 299 kr, bukse fra Haust, 899 kr, sko fra Din Sko, 99 kr, veske fra Nina Jarebrink, 4592 kr. Foto: FOTO: Produsentene.
Publisert Oppdatert

En av de store trendene vi har sett hos de kjente designerne denne sesongen er catwalk-modeller heldekket i hvitt.

- Store designere som Givenchy, Alexander Wang og Stella McCartney viste modeller kledd i hvitt fra topp til tå denne sesongen, sier Annette Sandstå fra Polhem PR.

Ifølge Sandstå er hvit en farge det er vanskelig å trå feil med, men det er viktig at du velger en bukse som passer din kroppsfasong.

- Det er like lekkert med en skinny jeans som et par vide om du heller foretrekker det. Om du velger et par vide bukser kan du gjerne velge en mer ettersittende topp slik at du får frem litt av figuren din. Om du går for skinny varianten skal den i år være litt kort slik at også ankelen synes, dette gjør også at du ser lengre ut, sier hun.

I sommer er det lov å kjøre et helhvitt antrekk, men det er ikke er noe i veien for å dra inn forskjellige materialer i antrekket.

- Du kan gjerne mikse og matche med ulike materialer som hvitt skinn og blonder avhengig av hvilken stil du ønsker. Du kan rocke opp et helt hvitt antrekk med skinn og tone det ned med romantiske blonder. På fest kan du i stedet for å velge en kjole gå for den mer androgyne stilen med hvit dress, sier hun.

TOPP: Topper frra venstre: Inwear, 899 kr, Bik Bok, 149 kr, MQ, 499 kr, MQ, 499 kr.
TOPP: Topper frra venstre: Inwear, 899 kr, Bik Bok, 149 kr, MQ, 499 kr, MQ, 499 kr. Foto: FOTO: Produsentene.

Kombiner med dette

Kathrine Sørland, modell og Fashion Advisor i Lindex, forteller at vi kommer til å se mer og mer av den hvite trenden i butikkene denne sommeren.

- Hvite jeans bør være et must i enhver kvinnes garderobe til sommeren, mener Sørland.

Og du har mye du kan kombinere de hvite jeansene med. Som for eksempel duse pastellfarger, gjerne de litt transparente stoffene som er veldige aktuelle nå.

Sørland forteller at det er noen farger som blir vakre om de kombineres med hvite bukser.

- Farger som mintgrønn, lys lilla, lysegul, fersken, babyblått og lyserosa er nydelig i kombinasjon med den hvite jeansen. For en litt mer pyntet anledning kan man bruke en blazer i en annen farge og høye pumps til.

Modellen nevner at det nå er veldig trendy med skinnende stoffer og at også dette er veldig lekkert sammen med hvite bukser.

- Skinnende stoffer gir et eksklusivt preg på antrekket. Ikke alle ønsker å ha på seg kjole når man skal pynte seg og da er hvite jeans med en gull - eller sølvtopp perfekt.

Hvis du ikke ønsker å gå for en hel hvit stil kan du gjerne hente inn detaljer fra andre trender i sommer.

- Du kan godt blande inn pastell, neon, blomster, gull eller metall også. Hvitt fremhever kroppsfasongen, så om du ikke ønsker å ha så mye fokus på én kroppsdel, kan du velge en topp eller en bukse med mønster da fokuset vil være på mønsterplagget, forklarer Sandstå.

Hvite sko

BUKSE: Fra venstre: Bik Bok, 299 kr, In Wear, 699 kr, In Wear, 1699 kr, MQ, 599 kr.
BUKSE: Fra venstre: Bik Bok, 299 kr, In Wear, 699 kr, In Wear, 1699 kr, MQ, 599 kr. Foto: FOTO: Produsentene.

Har du falt helt for den hvite trenden kan du kjøre den fult ut ved å gå for hvite sko i tillegg.

- Skoene kan også være hvite, men her har du også mulighet for å eksperimentere med farger og mønster. For eksempel neon, pasteller, blomstermønster eller dyreprint. Dette er lekkert og spriter opp et helt hvitt antrekk.

Sørland er enig i at man i år kan ta det helt ut og kjøre et helhvitt antrekk.

- Dette er helt lov og utrolig fint. Børst av støvet på de hvite pumpsene vi har hatt liggende i skapet og bær dem sammen med det hvite antrekket. For å gjøre et helhvitt antrekk litt mer spennende kan man bruke tilbehør i en annen farge i tillegg til vesken, forteller hun.

Annette Sandstå påpeker også at sneakers er kommet inn i motebildet denne sommeren, og de er med på å gjøre den hvite buksen litt røffere for dem som ønsker det.

- Sneakers er i motebildet denne våren og sommeren, og dette er lov både til bukse og kjole for å røffe opp antrekket litt. På fest er det fint med pumps og i år skal de gjerne være spisse. Her er det lov å leke med farger som lyserosa, lyseblå, neon eller mint, mener hun.

Les også:

Kjolene som passer din kropp

TILBEHØR: Solbriller fra Bik Bok, 79 kr, sko fra Din Sko, 399 kr, hatt fra MQ, 199 kr, veske fra Lindex, 199 kr, øreringer fra Bik Bok, 99 kr.
TILBEHØR: Solbriller fra Bik Bok, 79 kr, sko fra Din Sko, 399 kr, hatt fra MQ, 199 kr, veske fra Lindex, 199 kr, øreringer fra Bik Bok, 99 kr. Foto: FOTO: Produsentene.
KJOLE: Fra venstre: Bik Bok, 499 kr, MQ, 499 kr, MQ, 499 kr.
KJOLE: Fra venstre: Bik Bok, 499 kr, MQ, 499 kr, MQ, 499 kr. Foto: FOTO: Produsentene.

Søt i pastell

Flatterende for midjen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning