Huden i nød

Gode nødløsninger når huden slår seg vrang..

Publisert Oppdatert
Det er ikke bare ansiktshuden det er snakk om når vi opplever problemer som kryper til overflaten.

Har du et aktivt liv, er huden det som er mest utsatt på kroppen din. Foruten å ta vare på huden med pleie som skånsom vask, såpe og fuktighetskrem, finnes det andre måter å takle plutselige utbrudd på.

Underjordisk kvise

Vi er alle der en gang i blant; den store, underjordiske byllen som ser ut som den aldri slutter å vokse, fylles opp med det verste gørret og verker like mye som en kraftig hodepine. En stor kvisecyste dannes normalt sett av flere bakterier, hormoner og overflødig olje i huden.

Det viktigste å tenke på for å behandle det utsatte området, er å frigjøre porene og få ut betennelsen under huden. Du kan klemme kvisen dersom den er begynt å bli hvit, men det aller beste er å la den være i fred. Deretter vasker du området med en antibakteriell ansiktsrens.

Om du legger en varm klut på kvisen, kan dette også hjelpe å åpne poren mer og løsne opp olje og bakterier. Dersom man er plaget med større kviser ofte kan det hende du kan bli hjulpet av antibiotika. Rådfør deg med lege dersom du får store, underjordiske kviser mer enn en gang i måneden.

For å forebygge kan du rense daglig for å eksfoliere det øverste laget med hud og holde porene rene. Bruk også en oljefri fuktighetskrem. Husk å bruke fuktighetskrem med solfaktor.

Hovne, røde øyne

Kanskje har du grått, kanskje har du sovet for lite, kanskje har du drukket for mye alkohol eller spist for mye salt mat, kanskje reagerer du på sminken eller bekymrer deg mye? Dette kan være grunner til at du hovner opp rundt øynene eller at du får en rød kant langs våtlinjen og rett under.

Dette kan du behandle på flere måter. Du kan sprute rent, kaldt vann i ansiktet for å skylle bort støv, sminke og andre mikroskopiske irritasjoner som kan irritere øynene dine. Legg en avkjølet tepose over øynene i cirka ti minutter men forsikre deg om at teposene inneholder koffein som hjelper til med å lukke blodårer og stramme opp huden under øynene. Du kan også prøve med avkjølte agurkskiver for å roe ned hevelsene rundt øynene.

Når det gjelder forebygging av hovne, røde øyne, bør du gjerne kutte ned på alkohol og salt mat. Drikk mye vann og hold kroppen og huden i gang med fuktighet både på utsiden og innsiden.

Utslitt hud

Når du trener mye kan huden på føttene bli tørr med sprekker og flasse. I tillegg kan du utvikle blemmer på tåballene og fotsålene. Dette er tegn på en hudinfeksjon forårsaket av fotsopp. Tilstanden forverres i varme og fuktige miljøer.

For å behandle det skal du vaske føttene dine med en normal såpe og tørke grundig etterpå. Påfør et antisopp-pudder for å holde svetteområdene tørre. Etterpå kan du smøre føttene inn med en antisoppsalve. Spør etter produkter på apotetet. Er du hardt angrepet av denne typen hudinfeksjon, bør du få medisiner hos legen din.

Du trenger ikke slutte å trene for å forebygge denne typen infeksjon, men du kan forsøke å gå med sandaler på offentlige bassengområder, i garderober og andre varme, våte offentlige områder hvor bakterier spres lett. Ikke gå med svette sokker for lenge og vask og tørke føttene dine grundig etter at du har trent. Samtidig er det viktig at du har gode sko når du trener. Er skoene for brede foran, kan det hende at tåballene dine blir såre fordi foten vrikkes frem og tilbake og får skrubbskader og brannsår.Kilde: Totalbeauty.comNyttige tjenester

FORUM

Underholdning