Høy på livet

Bukselinningene kryper stadig oppover, og i vår kommer høye liv for fullt.

Publisert Oppdatert
Buksetrendene forandrer seg hele tiden, og det kan være vanskelig å følge med. Før slengbuksene hadde sin renessanse på 90-tallet, kunne vi ikke forestille oss bukser med sleng. Og etter at vi lærte å elske bootcut, skulle vi aldri ha trange jeans igjen. Nå skal buksene være så trange som mulig, og bukselinningene har gått fra lave til veldig høye.

Petra Middelthon, moteredaktør i Elle, konstaterer buksemotens stadige forandringer.

- Skal du være inn og trendy akkurat nå, er det høyt liv som gjelder. Vi har sett denne trenden på catwalken en stund, både på smale skjørt og trange bukser, men nå tar den helt av. Etter hvert vil det nok dukke opp mer 70-tallsinspirert snitt med høye liv og mye sleng i bena.

Og det finnes allerede alternativer til de trange jeansene. Bukser med høye liv og vide ben er også å se i vårens motebilde, og med en trang topp til understrekes sesongens fokus på form og volum.

- Å ha overdelen ned i buksa er et must for å framheve midjen og det høye livet. Søte, korte jakker fungerer også fint til, forklarer Petra Middelthon. Hun vet selv hvor frustrerende det kan være å finne bukser med riktig fasong.

- Vi vil alle ha lengre ben, og høye liv kan være med på å gi illusjonen og forlenge dem. Men det viktigste er å finne et par bukser som får deg til å føle deg vel, understreker Petra Middelthon.

- Husk dét, om du så blir nødt til å prøve mange par før du finner det perfekte snittet til akkurat din kropp!

FOTO: Tore Sandberg

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning