Hot neste år!

Naturlig bohèm eller metallisk freaka, dette er hårtrendene for neste år!

Publisert Oppdatert
Hvis du ønsker å være 'føre var' skal du lese videre. Vi avslører hårtrendene for 2008 nå!

Nordisk og vakker

Den kjente svenske frisøren og Wellas sjefstylist, Tomas Edlund, sier til Kvinneguiden at nordiske kvinner er påvirket av janteloven som sier at man ikke skal skille seg ut, men han mener man burde tørre å gjøre mer med håret enn å bare farge det. Han tror dessuten at det er mange av de nordiske kvinnene som gjerne er litt late og ikke orker å gjøre så mye med håret.

Derimot er han overbegeistret for nordiske kvinners hår;

- Jeg ville aldri jobbet et annet sted enn i norden, her kler kvinnene alle slags frisyrer på grunn av benstrukturen deres . Mange har oval ansiktsform med lang hals og jeg kan klippe kvinnenes hår korte eller halvlangt og de vilse bra ut, skryter Edlund og fortsetter;

- I norden finnes det så mange naturlige skjønnheter og riktige frisyrer kan skape mye intensitet for håret. Det er vakkert å se naturlig ut, men det betyr ikke nødvendigvis at man ikke lengter etter noe annet og glamorøst, sier stylisten.

Hårtrenden

Edlund gjør suksess med sin egen salong i Sverige og jobber ofte med kjendiser. En av oppggavene hans er å forutse trender og moter, men han mener selv at hårtrendene er en pågående prosess i stadig endring.

- Akkurat nå ser vi Kate Moss sprade rundt med lugg, det hotteste for øyeblikket. Men her er de nordiske kvinnene flere steg foran fordi i nord er lugg egentlig "gårsdagens mote", smiler Edlund.

Og lugg kan være en veldig avslappa look for mange, noe vi også ser videre til våren 2008.

- Ellers er du også in hvis du kjører frisyren jeg kaller "IFA" - Ingen Frisyr Alls! Håret skal se naturlig ut selv om det er styla slik, forklarer stylisten.

Men om man ikke ønsker å se så naturlig ut, kan man gå i stikk motsatt retning og kaste seg på den metalliske trenden.

- Håret skal inneholde striper i form av metalliske nyanser, men jeg tror at det bare vil være en liten del av kvinner som tør å kaste seg på denne trenden, sier Edlund.

Han er likevel ikke i tvil om hvilket råd han ønsker å gi oss kvinner i nord;

- Vi bør tørre å skille oss fra hverandre og prøve nye saker. Forandring fryder!

Tomas Edlunds topp tre pleietips:

  • Når du bruker varme på håret skal du holde temperaturen under 200 grader, siden varme i hovedsak er det som skader håret mest.

  • Har du porøst hår, er det viktig å bruke en god balsam.

  • Nordisk hår er porøst og vi farger håret vårt mye. Da er det viktig å kure håret!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning