Høstmoten fra a til å (nesten)

Den hele og fulle oversikten!

Publisert Oppdatert
Enten du liker det eller ikke; høsten er her. Og ny sesong betyr nye trender. Selv om mange av fjorårets trender holder seg godt også denne høsten er det noen elementer som får mer fokus, og andre blir mindre synlige.

Høstmoten fra A til Å:A for Aviatorjakke Aviatorjakken er kanskje høstens mest omtalte plagg. Burberry har fått æren for fenomenet, og så godt som alle kjedebutikker har kastet seg på. Originalen er laget av mykt skinn, men du finner billige kopier helt ned i 200-lappen.

Blonder

Både romantiske blonder i hvitt, nude og pudderrosa og tøffere varianter i sort og gull blir stort denne høsten. Blondene finner du på alt fra sko og vesker til kjoler og jakker. Kombiner gjerne blondene med harde materialer, for en look som har den perfekte balansen mellom androgynt og romantisk.

Cord

Tro det eller ei, men cordbuksene er tilbake. Riktignok ikke med sleng ala 70-tallet, nå er det skinny cordbukser som gjelder.

Denimskjorte

Denimskjorten er et nøkkelplagg denne høsten. Kan kombineres med bukser, skjørt, tights eller brukes som kjole.

Enkelt

Stilrene, enkle siluetter er aldri feil. Acne-trenden har fått fotfeste også utenfor fashionistamiljøene, og flere og flere velger å gå for enkle antrekk, og heller pynte opp med smykker, vesker og sko.

Femtitall

Femtitallsmoten kommer tilbake for fullt de neste månedene. Catwalkene har vært fulle av feminine, midjefokuserte siluetter, og flere av designerene hadde sågar valgt å la formfulle modeller vise høstens kolleksjoner. Perfekt for timeglassfiguren, men passer nær sagt alle.

Gull

Anna Dello Russo, ansvarlig redaktør for Vogue Japan, har uttalt til Style.com at "Gold is the new black". Og i høst er det ikke bare smykkene som er metalliske, også klær, sko og vesker kan gjerne glitre i gull.

Halskjeder

Skal du velge deg ut ett smykke for høsten bør det være et stort halskjede. Ton ned eller dropp ørepynt, og gå for et halskjede som dekker hele brystet. Bruk det på bar hud eller over klær.

Isabella Marant

Marant er en av høstens mest omtalte designere. Både Victoria Beckham, Alexa Chung og Kate Moss skryter av designeren, og mange fashionistaer drømmer om de knallrøde smale skinnbuksene hun presenterer i høstens kolleksjon.

Jeans

Jeans går aldri av moten, men i høst får jeans og denim ekstra fokus. Buksene skal være skinny eller helt vide.

Kamel

Høstens viktigste farge. Kle deg gjerne i kamelfarge fra topp til tå, eller kombiner med brunt eller sort.

Lær

Som en motvekt til den romantiske femtitallsmoten blir lær og skinn også stort i høst. Skinnleggings, skinnshorts og skinnjakker er spesielt i vinden.

Matt

Lipgloss passer perfekt når sommer og sol står på menyen, men nå som høsten nærmer seg skal leppene være dekket av matt leppestift. Også øyensminken kan gjerne være matt i høst, inspirert av grunsj-trenden.

Nude

Nudefargen har vært i vinden i hele år, og de som har fylt skapet sitt med plagg og tilbehør i naturlige og lyse farger kan puste lettet ut, for trenden fortsetter utover høsten. Kombiner med kamelfarge, brunt eller sort.

Oldschool

Dra frem Dr. Martens og "Hiphop"-buksene fra 90-tallet! 90-tallet har vært til dels glemt i motesammenheng, men kommer tilbake for fullt denne høsten.

Pudderrosa

Romantisk og sart, og helt riktig denne høsten. Kombiner gjerne med brunt eller sort, så du unngår den helt søte looken.

Romantikk

Blomster, skjørt med vidde, romantiske bluser, hårpynt og smykker er i vinden.

Strikk

Tykke strikkegensere, cardiganer, skjerf og luer. Med høsten kryper temperaturen nedover, og butikkene fylles opp av deilige strikkede plagg.

Tyll

Tyll hører festsesongen til, og i høst kommer tyllskjørtene tilbake. Spesielt har vi falt for en knelang variant i sort eller pudderrosa fra Cubus eksklusive høstkolleksjon "The Trend Edition".

Uniform

Uniformsdetaljer som knapper, slag og metall kommer tilbake denne høsten. En uniformsjakke kombinert med et par jeans og enkle støvletter gir en subtil, men trendy look.

Volanger

Siden romantikken er i vinden er det kanskje ikke overraskende at volangene holder seg utover høsten. Tiden for sommerens lange volangkjoler er kanskje på hell, men volangskjorter og bluser er på full fart inn i motebildet.

Vera Wang

Vera Wang er for mange mest kjent for brudekjolene sine, men halskjedene hennes fortjener også oppmerksomhet. Store, helt i tråd med høstens mote, elegante og detaljrike nok til å gjøre et helt antrekk.

Yttertøy

Ingen høst uten godt og varmt yttertøy. I tillegg til klassiske kåper og nevnte Aviatorjakke blir også capen å se i mange varianter og farger denne høsten.

Zoo

Trenden med dyremønster fortsetter inn i kulden, og leopardmønsteret får mest fokus.

Ærlig design

Forbrukerne blir mer og mer opptatt av klærnes opprinnelse, og flere og flere designere og klesprodusenter velger å fokusere på miljø, bærekraft og gode arbeidsforhold under klesproduksjonen.

Økologisk

Leila Hafzi er en av Norges mest kjente og suksessrike designere, og hun har valgt å ha fokus på økologisk jordbruk. Designeren bruker materialer som er så naturvennlige og miljøvennlige som mulig - uten at det går ut over verken kvalitet eller design.

Åletrangt

Trange minikjoler og leggings var populært forrige høst og vinter, men trenden fortsetter kommende sesong. Balmains åletrange metalliske kjoler har fått mye oppmerksomhet, men også draperings- og blondedetaljer blir populært. I tillegg fortsetter leggings å være i motebildet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning