Høstens motemust

Sommeren er på hell, og det er på tide å pakke ned sommerkjolen og ta frem strikkegenserne. Her får du oversikten over høstens definitive motemusts, stikkordet er «behagelig».

Publisert Oppdatert
Sommersalgene er i ferd med å gå mot slutten, og høstklærne er på full fart inn i butikkene. Høstens mote er behagelig og komfortabel, helt i takt med at sesongen endrer seg fra bikinisommer til sofahøst.

10 musthaves i høst:

Strikkede gensere

Behagelige strikkegenserer på full fart inn igjen, og gjerne i kombinasjon med kontrastplagg i silke. Oversized blir stort, og det samme med genserkjoler, som er det absolutte motemust denne sesongen.

Grått, sort, hvitt og rødt

Våren og sommeren har vært brun, men nå er det grått som er den store trendfargen. Heldigvis blir rødt også et viktig innslag, slik at man kan friske opp gråfargen, som lett kan bli kjedelig alene. Høstmotens farger innbyr til en voksen og sexy look, og visningene var totalt blottet for pasteller.

Shorts

Shortsen var sommerens store vinner, og den er fortsatt inn i tiden. Mens man i sommer har brukt shortsen til ballerinasko og sandaler er det støvlettene som blir det viktigste tilbehøret i høst. Bruk gjerne strømpebukse under. Matcher du shortsen med en elegant jakke har du jobbantrekket klart.

Midjebeltet

Det er en stund siden det var trendy med hoftebelter, og trenden med å markere midjen fortsetter. Brede belter, gjerne i skinn, festes der du er smalest, for å understreke timeglassfiguren og vise fram kvinnelige former. Beltet kan brukes utenpå de fleste antrekk, forsøk for eksempel i kombinasjon med en smal figursydd skjorte eller bluse!

Store vesker

De store veskene fortsetter å være trendy, og de fleste veskedesignere fortsetter å pøse markedet fullt av vesker som rommer både laptoper og et ekstra par sko i tillegg til alt det andre vi vanligvis må bære med oss rundt.

Smale bukser

Dårlig nytt for jenter som liker bootcut; buksene blir smalere og smalere, og drainpipemodellene spiser stadig markedsandeler. Liker du mer vidde i bena bør du gå til jeansbutikker med stort utvalg, for i kjedebutikkene er det langt mellom bootcut-buksene.

Leopard

Som vi tidligere har nevnt er leopard tilbake, og utover høsten ser vi dyreprint på alt fra vesker og sko til belter, kjoler og topper. Bruk kun ett, eller max to, leopardplagg av gangen, ellers blir det lett litt mye.

Strømper og leggings

Blondestrømper eller enkle leggings, strømpebukser eller knestrømper. Strømper er denne sesongens viktigste accesoir, og er et must både i pumps, sandaler og støvletter.

Vester

Mote inspirert av tradisjonelle herreplagg fortsetter, og vesten står fortsatt sterkt. Husk at vesten vel så gjerne kan brukes over en t-skjorte eller singlet som over en skjorte!

Ruter og punk

Røde ruter og punkinspirasjon er også stort denne høsten. Selv trenddronningen Sarah Jessica Parker har blitt sett i en kjole som bare hadde manglet et par nagler som pynt for å være godkjent punkerantrekk.

Foto: hm.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning