Høstens makeup-trender

Høstens makeup-trend er dramatisk og naturlig på samme tid, med sotede øyne, røde lepper og naturlig glinsende hud. Vi gir deg tipsene!

Publisert Oppdatert
Høstens makeup-trend er naturlig og dramatisk på samme tid, med jevn, usminket hud og markerte øyne og lepper. På høstens designvisninger i Paris, Milano, London og New York florerte det av sotede øyne, naturlig glinsende hud og knallrøde lepper. Samtidig er svakt gammelrosa matte lepper like trendy. Høstens sminkemote er sterkt inspirert av 60- og 70-tallet der kajalen var et viktig stikkord, men du trår heller ikke feil ved å la deg inspirere av viktorianske influenser med markerte øyne, lepper og matt, blek hud.

Øyne

Vi nevner øynene først, siden nettopp øynene er denne høstens viktigste fokuspunkt. Sotede øyne er i vinden som aldri før, og en god skyggepalett i farger som matcher deg og huden din er et absolutt must å ha i sminkepungen denne sesongen.

Husk at du ikke trenger å bruke sotsorte og koksgrå skygger, dette blir i overkant hardt på de fleste kvinner med nordisk høstblek hud. Grønt, brunt og ikke minst lillatoner er et bedre valg for mange.

Det har vel aldri egentlig vært trendy med overnappede øyenbryn, og nå er de smale strekene definitivt bannlyst. Naturlige bryn er in, og selv om du ikke kjører Liz Hurleys stil fra 90-tallet så bør du absolutt legge bort pinsetten.

Lepper

Høstens leppemote har noe for alle, enten du liker det naturlig og subtilt eller prangende og knallfarget. Det mest trendy er faktisk å ikke ha noe på leppene i det hele tatt, annet enn en god matt leppepomade som gir fukt.

Dersom du ønsker mer markerte lepper er knallrødt fortsatt ett godt tips, men forsøk også med mørkere nyanser som kirsebær og plomme.

Hud

Det er aldri trendy med makeup som ser ut som en maske, men nå er det viktigere enn noen gang at ansiktet får puste, og at huden ser naturlig ut. I motsetning til vårens matte trend skal huden nå være skimrende og glinsende, uten bruk av dekkende foundation og pudder.

For en mindre pudret overflate kan du bruke en lett foundation som ikke dekker, og eventuelt en concealer for å skjule urene områder og ujevnheter. Bruk også gjerne en kremrouge som du påfører med fingrene, det gir et naturlig resultat.

Foto: Guerlain i_200230 i_200229

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning