Hete hårtips

Få frisyretips av Kvinneguidens hårekspert Sølvi Bjørnevoll!

Publisert Oppdatert
Sølvi Bjørnevoll jobber som frisørlærer og vet mye om hårpleie. Her får du hennes eksperttips;

Oppklippet volum

Hvilke frisyrer er in akkurat nå? Frisør Sølvi Bjørnevoll er ikke i tvil;

- Bob i alle mulige varianter og fasonger er pop på jentene. Tung lugg, skrå lugg og ikke minst fletta lugg, sier hun til Kvinneguiden.

Hårbølgen som er over oss for øyeblikket er frekk, frodig og fjasete!

- Har du langt hår skal det være oppklippet og med volum. Noen hevder at rettetangen igjen blir høstens must men det er jeg usikker på. Det er fremdeles mye bevegelse i håret og det skal ikke alltid se silkeglatt ut, sier Sølvi.

Gjør det selv

Det er mye du selv kan gjøre for å glamme opp frisyren din. Sølvi råder deg;

 • Flette luggen din og bruk bølgetang på resten. Du vil få et romantisk mykt preg på frisøyren og det tar toppen 15 minutter.
 • Bruk hårband og tuper lett i kronepartiet. Ta gjerne i bruk forskjellige bånd eller bøyler. De finnes i alle mulige varianter og fasonger. Jeg kjøpte nettopp et i sølv som er like fint å bruke til hverdags som til fest. Jeg har snart et til hvert antrekk. Du kan bruke båndene med luggen frem, tilbake, eller flettet. Alt etter ditt humør.
 • Bruk en lett krem eller voks for å fremheve de ulike lengdene i håret ditt. Jeg har funnet en ny favoritt, nemlig Loreals lyserosa "Playball". Den lukter fantastisk og inneholder masse perlemor slik at håret ser skinnende og blankt ut.

  Kort eller langt?

  Sølvi mener ikke at jenter skal settes i en "langt hår-bås" og hyller mangfold;

  - Jeg er veldig glad for at vi jenter er forskjellige og ikke ser helt like ut. Jeg elsker å klippe lange hår, forme frisyren og se at det virkelig blir noe nytt. Det er mange jenter som bare har "hår" og ingen frisyre. Kom deg til frisøren og fresh deg litt opp!

  Frisøren er imot at kvinner bør klippe seg kort når de blir eldre;

  - Det er ikke noe nødvendighet å klippe håret kort når man blir eldre. Når man passerer 35 år får man liksom for seg at "nå er jeg kjerring, nå må jeg klippe meg kort". Det er feil! Vi lever i år 2007, vi kan gjøre hva vi vil, ivrer Sølvi.

  Hun forstår likevel at noen kvinner føler behov for kortere hår da hårstrukturen endres ved alderen. Har man tynt, fint hår er det kanskje mer passende med en kort frisyre enn med en lang.

Sølvi Bjørnevoll gir deg råd!Kvinneguiden.no har et samarbeid med frisør Sølvi Bjørnevoll (25) som jobber som frisørlærer ved Norsk Frisørskole i Oslo og er Kvinneguidens nye hårekspert.I tiden fremover vil du få flere gode hårtips fra den glade frisøren.

Godt hold

Hårspray er essensielt for de fleste frisyrer, problemet er at det kan være skadelig og uttørrende for håret i lengden. Sølvi har svaret;

- Bruk en hårspray du kjøper i frisørsalongen. Kerastase har hårspray med pleieeffekt som er gunstig om du vil passe på håret og reparere det. Det er mindre hold i den, men den er lett og fin å bruke om du skal krølle det eller sette det opp, forklarer Sølvi.

Og om du ønsker at frisyren skal sitte skikkelig på plass;

- Jeg har forelsket meg i TIGIs "Masterpiece"! Den er helt nydelig med masse glans, hold og en fantastisk lukt. "Membran Gas" fra Fudge er også et bra alternativ fordi den har vanvittig godt hold som varer hele dagen. Jeg har langt hår som er vanskelig å holde, men begge disse variantene klarer oppgaven med glans!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning