Helt knall

Slik bruker du de supertrendy knallfargene.

Helt knall
Helt knall
Publisert Oppdatert
Er du redd for å prøve? Det er det ingen grunn til å være. I følge Kvinneguidens makeup-ekspert Mette Langseth kan nemlig alle bruke de lekre knallfargene.

- Med makeup-trenden som er nå vil jeg si at alle kan bruke knallfarger både på leppene og i øyeskygger. Selv om du er lys og har få kontraster i deg selv, så kan det allikevel fungere nå som trenden tillater det mer ekstreme, sier Langseth.

Heldige kombinasjoner

Det er ingen regel for hvem som kan bruke hvilke farger, men det kan være en fordel å bruke farger som framhever ens egne, eller får en til å stråle ekstra, anbefaler Langseth. Det er nemlig enkelte farger som gjør mer for deg enn andre.

- De som har varme toner i huden kler også varme farger i sminken. Sats på farger som gull, varme lillatoner og terracottafarger, rødt og gult. De som har en kaldere hudtone bør satse på de kalde fargene som sølv, aqua-blått, grønt, og kalde rosa- og lillatoner, sier Langseth.

Mette Langseth på Kvinneguiden!

Vår faste makeup-ekspert er Mette Langseth. Mette har en bachelorgrad som faglærer i kunst og håndverk ved HiO, og gikk ut som beste elev ved Makeup Artistskolen høsten 2007.


Mette frilanser i dag som makeup-artist. Nå kan du lese hennes gode tips her på Kvinneguiden!

Hotte lepper

Det er ikke bare øynene som får lov til å boltre seg i knallfarger i sommer.

- Oransje-røde lepper er en "hottie" denne sesongen og passer perfekt til å fremheve øyefargen din. Den passer til alle øyefarger, og spesielt grønne og blå vil virkelig komme til sin rett med denne fargen på leppene.

Men bruker du sterke farger både på lepper og øyne bør du tenke litt på fargevalget.

- Da vil jeg anbefale å bruke flere ulike farger, framfor å holde seg til én nyanse. Bruker du for eksempel rosa både på lepper, kinn og øyne vil dette bli for mye. Kombiner gjerne røde eller rosa lepper med en dyp blå øyeskygge, eller hva med oransje lepper til en turkis eyeliner? Rosa og oransj er også en sikker kombinasjon denne sesongen, sier Langseth.

Klær og makeup

Men hva med klærne? Med en knallsterk makeup er det kanskje lurt å tone ned fargene i antrekket? Ikke nødvendigvis, mener Langseth.

- Trenden denne sommeren er nettopp å kombinere knallfarger, så her vil jeg oppfordre alle å bruke farger både i klær og makeup. Man behøver ikke å se ut som et juletre av den grunn - det er fullt mulig å kombinere farger på en delikat måte. Prøv deg frem, se i magasiner og på blogger og la deg inspirere av andre, oppfordrer hun.

Perfekt påføring

Slik får du et godt, knallfarget resultat:

  • Bruk god tid på å legge fargene riktig og presist. Med sterke farger vil ujevnheter synes godt.
  • Bruk en lipliner på hele leppen under knallfargede leppestifter for å unngå at fargen sklir ut. Dette vil også gjøre at fargen holder lenger.
  • Legg øyeskyggen kun på den nederste delen av øyelokket. Knallfarger opp mot brynet vil ikke se bra ut.
  • Ønsker du en mildere look kan du bruke en knallfarget eyeliner i stedet for øyeskygge. Påfør denne jevnt og husk en ren avslutning i øyets ytterkant.
  • I den fargesterke stilen kan du selv velge om du vil duse ut kantene på skyggen eller om du vil gå for en røffere stil med skarpe kanter.

  • Fargeglade godsaker

    Her får du et lite utvalg av våre fargefavoritter:Få mer inspirasjon på Mettes hjemmeside!isakenferdig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning