Helgrått

Synes du sommeren har vært begredelig? Høsten blir enda gråere!

Publisert Oppdatert
- Grått er det nye sort. Og i høst kan du gjerne gå i grått fra topp til tå, informerer moteredaktøren i Elle, Petra Middelthon.

- For en ny og mer spennende look, kan du mikse mange forskjellige nyanser sammen.

Ikke grå mus

- Plagg i grått er jo alltid tilstede i motebildet, men denne sesongen var det ekstremt mange modeller som gikk ned catwalken ikledd denne fargen, forteller Middelthon.

Dette betyr ikke at du trenger å bli en grå mus. Fokuset denne høsten er på dramatiske snitt og spennende teksturer, og alle toner av grått - fra mørk koksgrå til lys støvgrå - blandes og brukes sammen. Dette gir et interessant uttrykk som lett kan sprites opp ytterligere med detaljer og tilbehør i sølv. Da blir det alt annet enn kjedelig.

Grått som base gir også mange andre muligheter.

Kombinasjon

- Grå plagg er veldig lett å kombinere med sesongens knallfarger. Da kommer disse fargene virkelig til sin rett, tipser Middelthon.

Omtrent alle høstens nøkkelplagg er å finne i grått; røffe jeans, lekre satengkjoler, buksedresser, feminine drakter med volumiøse, elegante snitt, plattform pumps og overdimensjonerte strikkeplagg. Designere som Stella McCartney, Calvin Klein og Marc by Marc Jacobs ledet an med masse grått i kolleksjonene, og kjeder som Hennes & Mauritz og Zara følger opp.

- Mitt tips denne sesongen er å finne din egen stil, gjerne i grått, sier Middelthon.

Ikke matchende veske

Høsten byr på mange valg, blant annet høyt eller lavt liv, oversized eller trange gensere, mini eller maxi lengde på skjørtene og smale eller vide jeans. Marker gjerne livet med et belte, det skaper volum og feminine former. Ellers er leggings, ankelboots, skjerf og vesker viktig tilbehør.

- Men unngå at sko og vesker matcher. Det er passé, sier moteredaktøren.

Oversized

Så når høstklærne skal anskaffes, er det bare å gå inn i gråsonen.

- Skal du ut å kjøpe ditt første grå plagg, er det fint å starte med en deilig, myk oversized strikkegenser eller et stort, grått skjerf. Da går du en deilig grå høst i møte!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning