Gult og ukult

Mange blondiner sliter med gulfarge i håret. Vår hårekspert Sølvi Bjørnevoll hjelper deg.

Publisert Oppdatert
Enten du farger ditt hår lyst eller har en naturlig blond krone; mange blondiner møter på det samme problemet. Det er nemlig forskjell på en gyllen blondfarge og en gul lysfarge. Kvinneguidens hårekspert, Sølvi Bjørnevoll, hjelper deg å løse problemet.

Frisørfarging

Det er irriterende å gå hjem fra frisøren med hårfarge som minner mest om en påskegul kylling. Og det er skikkelig frustrerende å være naturlig blond med et skjærende, gult hår som tar over hele pryden.

Og om du lurer på hvorfor du som blondine lett kan få gult hår, har Sølvi svaret.

- Sol, forurensing og mye bruk av styling kan gjøre at håret gulner, noe som er et mareritt for oss med kald lysfarge. Men om du farger håret ditt lyst, skal du farge det med en kald farge. Dette er nesten umulig å gjøre med butikkfarger om du ikke har kunnskap innen fargeteori. Det har med hvilken fargedybde du ligger på og hvilken nyanse. Har du mest av gule pigmenter i håret ditt, må du bruke lilla i fargen for å unngå gulskjæret, sier Sølvi.

Håreksperten mener bestemt at det er viktig å ikke bruke en billig butikkfarge dersom du har tenkt å bli blond, eller vedlikeholde fargen. Her blir du nemlig lurt.

- Det er lett å finne farge i butikken, se damen på pakken og tenke at du blir som henne, men i seks av syv tilfeller vil du nok ikke se slik ut, forklarer hun og anbefaler farging hos frisøren;

- Wella har noen fine kalde farger , men jeg er selv mest begeistret for Loreals Luo farger. De blir veldig kalde og fine. En annen ting er at spørs om du kan bruke farge, eller om din egen farge er for mørk, da må håret nemlig blekes. Du kan heller ikke lysfarge et allerede farget hår, det er mye å huske på, så få hjelp av frisør, sier Sølvi.

Vedlikehold

Sølvi Bjørnevoll gir deg råd!Kvinneguiden.no har et samarbeid med frisør Sølvi Bjørnevoll (25) som jobber som frisørlærer ved Norsk Frisørskole i Oslo og er Kvinneguidens nye hårekspert.I tiden fremover vil du få flere gode hårtips fra den glade frisøren.

Har du naturlig lyst hår eller har du farget det, mener frisøren at det er din jobb å vedlikeholde fargen selv. Hun har følgende tips:

  • Kjøp en sjampo og balsam som hjelper mot gulskjær. I teorien er det rett å bruke lilla mot gult og blått mot oransje, men selv bytter jeg litt på de, slik at ikke håret skal bli "metta".

  • Styr unna gule produkter som kan legge igjen fargerester i håret.

  • Kur håret både før og etter fargebehandlingen, men også om du er naturlig blond. Dette vil gjøre at fargen sitter lenger. KMS har en genial leave-in-creme som er lys lilla på farge som skal motvirke det snikende gule. Den er fin å ha i etter du har vasket håret.

  • Joico har kommet med en ny blåsjampo som jeg bruker nå for tiden. Den gir pleie i tillegg til å gi håret mitt kalde pigmenter. Jeg er så å si avhengig av slike sjampoer og har alltid to jeg bytter på. Ellers bytter jeg mellom KMS, Loreals «Silver Shampo» og Cutrins blåsjampo.

  • Pass på at ikke selvbruningssprayen kommer i håret. Pass også på hvis du bruker mineralsminke, siden denne har en tendens til å "fly" litt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning