Global trend

Verden blir stadig mindre. Det skal vi alle få føle på kroppen denne våren.

Publisert Oppdatert
- Batikk er hot, konstaterer Helle Paulson, moteansvarlig i Costume.

Eksotisk!

Til tross for at luften fremdeles er kjølig og snøen ligger tjukt enkelte steder i landet, ser våren og sommeren ut til å bli mer eksotisk enn noen gang.

- Vi ser mye afrikanske mønstre denne sesongen, samt plagg inspirert av Sør-Amerika, Asia og amerikanske indianere, forteller Paulson.

- Dette er en røff og fargerik stil, så styr unna de myke, hvite bonderomantiske blusene med broderier vi så for noen år siden.

Eksotiske dyreprint, ankelstøvletter med frynser, frynser i det hele tatt, 70-tallet og utsmykninger på plaggene er populært. Etro, Balmain og Matthew Williamson har vist kolleksjoner som tydelig lar seg inspirere av den globale miksen Balenciaga startet forrige sesong.

Detaljer som store smykker, etniske skjerf og fjær forsterker uttrykket, og her i nord har mange av kleskjedene allerede hengt seg på denne eksotiske trenden. Tunikaen blir sommerens hit, og kommer allerede i mange farger, mønstre og med eller uten utsmykninger.

Vågalt

Men er vi nordboere klare for alt dette eksotiske?

- Dette er en vågal trend, innrømmer Paulson.

- Om du ikke tør å ta stilen helt ut, med en miks av voldsomme mønstre og kraftige farger, kan et godt tips være å holde antrekket ton-i-ton. Det er enklere og tryggere å starte med noen få mønstre og velge en farge som olivengrønn, beige eller brunt. Etter hvert kan du tilføye sterkere farger som rosa, gult, rødt, oransje eller turkis, samt mer mønster.

Med andre ord: La verden komme til deg, og gå en hot vår og eksotisk sommer i møte.Eksotisk mote her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning