Glamorøs festfrisyre

Frisørens festfavoritter

Hvorfor ikke øve deg på å lage disse frisyrene i dag? Se video lenger nede i saken.

ANNERLEDES HESTEHALE: Denne kan du enkelt få til, se hvordan i videoen lenger nede i saken.
ANNERLEDES HESTEHALE: Denne kan du enkelt få til, se hvordan i videoen lenger nede i saken. Foto: FOTO: Sølvi Bjørnevoll
Publisert Oppdatert
EKSPERIMENTER: Bruk kreativitet og fantasien, samt ha gode produkter og hjelpemidler tilgjengelig, så klarer du fint å lage en annerledes og glamorøs festfrisyre, mener frisøren.
EKSPERIMENTER: Bruk kreativitet og fantasien, samt ha gode produkter og hjelpemidler tilgjengelig, så klarer du fint å lage en annerledes og glamorøs festfrisyre, mener frisøren. Foto: FOTO: Sølvi Bjørnevoll.

Da er vi inne i årets desidert største festsesong, og julebordene er allerede i gang rundt omkring i landet.

Fremover skal du sikkert på mange festlige samlinger, og da gjelder det å skille seg litt ut på topplokket.

Men ønsker du å fikse håret til jul, er det faktisk nå du bør bestille frisørtime, mener Sølvi Bjørnevoll, frisør, blogger og Kvinneguidens hårekspert.

- Julen står for dør og skal du fikse sveisen før desember bør du booke time hos frisøren din nå siden dette er den travleste tiden, tipser Bjørnevoll til Kvinneguiden.

Hun vet godt hva slags frisyrer hun skal gå for selv, men hennes fire favoritter er også frisyrer som passer de aller fleste.

Volum og krøller

- Det skal være volum og glamorøse krøller! Dette kan du gjøre på flere forskjellige måter, forteller frisøren og tipser videre:

  • Du kan bruke varmruller i flere størrelser hvor du fukter håret med en volumspray eller leggevann før du ruller det opp.
  • Eller bruk vanlige hårruller hvor du bruker de største på toppen og mellomstørrelse i håret fra ørene og ned. Pass på at tuppene på håret kommer godt inn i ruller og at det er helt tørt før du ruller det ut.
  • Krøll håret med en krølltang. Husk varmebeskyttelse! Krepp det i bunn for å skape volum.
  • Mitt siste triks: Krøll håret med et stylingjern og så ruller du deler av det opp rundt to fingrer før du klemmer det på plass med en klype. Slik vil krøllen bli helt kald før du tar klemmene ut.

50-tallsbølger

En annen sexy og glamorøs julebords-vri er bølger alá 50-tallet.

- Start med å dele håret i sideskill og begynn oppe ved skillen, sier Bjørnevoll og forklarer:

  • Bruk fingrene dine til å rulle håret fremover mot ansiktet. Ta med små deler hår om gangen. Fest med klemmer,
  • Neste rad ruller du motsatt vei, og slik fortsetter du nedover tre-fire rader til sammen.
  • Varm rullene med et stylingjern og vent til det er hundre prosent kaldt før du tar ut klemmene og børster gjennom med børste før du former de skarpe krøllene med fingrene dine og en spisskam.
  • Avslutt med hårspray med godt hold i.

Hestehale med en vri

- Dette er den enkleste sveisen i verden, og den er veldig fin! Du kan bygge på med fletter i lengdene for så å feste det opp om du ønsker en mer oppsatt frisyre, sier frisøren.

I denne videoen kan du se hvordan du gjør det steg for steg:

</p> </div>

Tilbehør til julefesten

Med tilbehør kan du virkelig glamme opp en enkel frisyre til festen.

- Strass, fjær, skinnsløyfer eller hårband, store steiner, sølv og gull, ivrer Bjørnevoll

Sammen med tilbehøret kan du tupere håret, bruke glansspray over, glatte ut håret eller sørge for å få stort volum.

Pleie til håret

Det nytter ikke å friske opp håret med farge, striper eller klipp hos frisøren hvis du ikke passer på å gi det riktig og god pleie gjennom vinteren.

Når det er kaldt og tørt i luften, vil også håret bli statisk og flokete. Dette kan du forhindre med kur og pleie.

- For å holde håret i tipp topp stand hele vinteren, anbefaler jeg å bruke en dyptvirkende fuktighetskur to-tre ganger i uken, alt etter hvor mye du vasker håret, sier Bjørnevoll.

Frisørens sterkeste våpen mot slitasje er varmebeskyttelse som man påfører håret før man bruker varmeverktøy.

- Sjampo som renser hår og hodebunn skånsomt og en balsam som du drar ut i lengder og spisser, er viktig også etter en hårkur for å lukke skjellaget slik at hårstråene ikke spriker, forklarer hun.

Kuren går nemlig lenger inn i håret og jobber, derfor er det viktig å bruk en balsam etterpå.

- Jeg bruker også en rensesjampo én gang i uken for å fjerne produktoppbygging, forurensing og annet som ikke min vanlige sjampo klarer å fjerne, sier Bjørnevoll.

Rensesjampo fåes kjøpt på frisørsalonger.

Enkelt oppsatt

Dårlig tid? Det behøver ikke ta to timer å sette opp håret til en sofistikert og klassisk stil.

Her viser frisøren deg hvordan du gjør det:

</p> <p> <strong>Les også:</strong> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/kvinneguiden/mote/article742028.ece">Lær deg partyfrisyrene her</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/kvinneguiden/mote/article740610.ece">Catwalkhåret styler du selv</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/kvinneguiden/mote/article761948.ece">Derfor bør du ikke vaske håret for ofte</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/kvinneguiden/mote/article750978.ece">Nå skal pastellfargene være i håret</a> </p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning