Gjør en god figur

Det er utrolig hva klær kan gjøre med figuren din. Lær deg hvordan du skal kle deg til en sexy kropp!

Publisert Oppdatert
Det er helt utrolig at vi kvinner alltid finner feil på oss selv, men det er ikke like lett å finne feil på hverandre. Kanskje det er fordi mange av oss er flinke til å skjule skavankene vi misliker med oss selv?

Uansett størrelse; du kan kle deg opp og få kroppen din til å se strømlinjeformet ut. Her er triksene:

Om du har fyldig figur

Alle kvinner har pene trekk, det gjelder bare å finne ut hvilke trekk det handler om. Når du vet det, skal du forsøke å fremheve dem. Eksperter foreslår å kombinere løse klær med tettsittende klær, på den måten kan du skape en illusjon av en kropp med former på "de riktige stedene". Det at fyldige mennesker ikke skal gå med horisontale striper, har etterhvert blitt en myte.

Men er du fyldig, skal du unngå svært tettsittende crepetopper, hotpants og trange satengplagg.

V-hals topper er flatterende fordi de "forlenger" halsen din, hengetopper med løst stoff er bedre enn en tettsittende bomullstopp.

Om kroppen din er pæreformet er det viktig at du prøver å få overkroppen til å se lenger ut. Bruk derfor lange gensere til trange bukser, ikke markere livet ditt med et stort belte da dette gjør at overkroppen din ser enda mindre ut.

Om kroppen din er epleformet skal du forsøke å "dele" den opp med klærne. Bruk gjerne en topp med stram passform og en cardigan over som er litt lenger enn toppen.

Har du stor byste behøver du ikke skjule den så mye. Bruk v-hals, men en BH med perfekt passform er hele hemmeligheten.

Om du er liten og slank:

Unngå for mye stoff og volum, om skuldrene er for vide på deg, kan du se ut som om du kommer rett fra 80-talls såpeserien Dynastiet.

Små, lekre A-kjoler i babydoll-stil er en perfekt måte å få frem den søte figuren på. Du skal ikke se ut som om du drukner i klærne dine. Stroppeløse kjoler er flott, tenk over hvor flatterende det er når skuldrene dine vises.

Om du er høy og lang:

Høye kvinner har ofte vanskeligheter med å finne riktige klær fordi topper og underdeler ofte kan bli for korte.

Når du finner klær som passer bra, skal du gå for avkuttede, korte jakker som gjør at overkroppen din ikke ser så lang ut. Nå er moten slik at ermene stopper ved albuen, dette er flott til lange armer. Bukser med vide ben (en motehit i høst) er flatterende på en lang og rak kropp, men det er viktig at de ikke blir for korte. Ellers er lange kjoler som avsluttes rett under knærne flatterende til flate sko enten det er støvletter eller ballerina.

Det er likevel viktig å huske på at høye kvinner ikke bør være redde for sko med høye hæler. Selv om du må se ned til de du snakker med, skal du vite at du ser fantastisk ut. Du må jobbe med det du har, og husk at mange misunner høyden din!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning