Gjør deg klar for sommeren

Snart er det på tide å kaste klærne, og med noen enkle grep kan du selv vekke kroppen til live igjen. Bruk påsken til å freshe opp utseendet!

Publisert Oppdatert
Etter en lang vinter med tørr og kald luft, tørster huden etter fuktighet. Om du i tillegg er en av dem som har latt skjønnhetsrutinene gå i dvale i vinterhalvåret, er det på tide med en vårrengjøring.

- Sett av god tid og gjør en skikkelig overhaling for virkelig å komme i gang igjen. Etablerer du daglige rutiner i dusjen, er det lettere å opprettholde kontinuitet. For det er mye du kan gjøre hjemme, sier Ranveig Bråtveit, skjønnhetsredaktør i magasinet Woman.

Ved å skrubbe kroppen godt med en kroppsskrubb, fjerner du de døde hudcellene som legger seg som et lag utenpå huden, og hindrer den i å ta opp fukt.

- En god skrubb gjør underverker for vinterhuden. I tillegg til å klargjøre huden for fuktighetsbehandling, gir det et bra underlag for soling og selvbruning. Kroppsskrubben kan være grov, så velg en finere variant til ansikt og bikinilinjen. Budsjettvarianten er å bruke sukker eller havsalt, tipser Bråtveit.

Hårfjerning

Lite kroppshår er fremdeles populært. Flere og flere velger kostbar, proff behandling for å få fjernet hår, men det kommer stadig nye produkter på markedet som gjør det lett å fjerne hår hjemme.

- Voks til hjemmebruk er et bra alternativ, og kremer og skum til bruk i dusjen holder også hårene borte lengre enn barbering, forklarer Bråtveit.

For å unngå inngrodde hår, spesielt i bikinilinjen, er det viktig å skrubbe jevnlig, sånn at det øverste, tynne laget med hud ikke hindrer hårene å komme opp til overflaten. Ellers er fuktighet et must.

- Velg en god, fet bodylotion. Smør kroppen rett etter dusjen, og gjerne før du legger deg, sånn at kremen får virke skikkelig. Fuktighetskremer med selvbruning er blitt veldig in. De gir et jevnere resultat, og fordi brunfargen bygges opp over tid, unngår du skjoldene mange forbinder med selvbruning. Fargen du får er også mye flottere, opplyser skjønnhetseksperten.

Velstelte føtter

Og flott gyllenbrun hud er det som gjelder. Dagens motebilde er inspirert av St. Tropez og Rivieraen, der huden skal være naturlig brun med glød, klærne eksklusive og skoene åpne.

- Føttene må være velstelte, mener Bråtveit.

- Ta et deilig fotbad, og få bort død hud med en fotskrubb og fil. Neglene klippes rett over og rundes i hjørnene. Neglelakk dekker de gulaktige neglene, og er en rask måte å friske dem opp på, sier hun.

Lakken på både hender og tær skal være rosa, gjerne knall. Og for å få i gang blodsirkulasjonen og gi huden en skikkelig glød etter vinteren, er det lurt med en fuktighetsmaske i ansiktet.

- Om sommeren blir det lettere å se bra ut. Solen gir huden energi, glød og friskhet, så det er bare å glede seg, sier Bråtveit.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning