Gi kroppen en makeover

Start året med en skikkelig fornying fra topp til tå!

Publisert Oppdatert
Et nytt år gir ekstra godt rom for en ny og frisk start, både mentalt og fysisk.

Å ha det bra både på innsiden og utsiden henger sammen med hverandre, så hvorfor ikke gi kropp og sjel en real makeover?

God mat

Skjønnheten kommer som regel fra innsiden, og for vakker hud, fint hår og en sunn kropp, handler det mye om hva du spiser. Om du har bestemt deg for å begynne en sunnere livsstil er det aldri for sent. Når du blir eldre, går forbrenningen i kroppen ned, dermed bør du fokusere på sunn mat som metter og gir deg næringsstoffene du behøver.

Prøv dette:
  • Skriv handleliste før du går i butikken. Da unngår du lettere å la deg friste av usunne varer.
  • Lag en ukeplan for frokost, lunsj og middag. Når du har planen klar er det enklere å få i seg sunn, god og variert mat.
  • Rent kjøtt gir god metthetsfølelse, er sunt, og holder deg mett lenge.
  • Ikke glem fettet. Alle trenger fett, det handler bare om å sørge for å velge det sunne fettet. Fet fisk og avokado er gode og sunne fettkilder.


  • Fyll på med vann

Les også: Avhengig av brunfarge?

Les også: Selvlagt skjønnhet

Les også: Ubalansert hud? Dette gjør du feilUansett hudtype kan du utvikle dehydrert hud forårsaket av stress, vær og vind, sykdom eller av å drikke for lite vann. Sukkerholdig drikke skaper et ubalansert blodsukker, er kaloririkt, og kan føre til tap av elastisitet i huden. Sørg derfor for å drikke utelukkende vann, gjerne smaksatt med sitron, lime eller agurk. Ha en vannflaske stående på pulten på jobb og ta den med deg i vesken når du går hjem. Da har du alltid et sunt og godt alternativ for hånden.

Begynn med trening

Kroppen må være i bevegelse jevnlig for å trives og for å holde på fasongen. Trener du allerede flere ganger i uken, er det ingen grunn til å stoppe med dette. Merker du likevel ikke særlige resultater av treningen, bør du vurdere å enten trene mer intensivt ved å legge på mer vekter eller løpe lengre, bytte treningstimer til noe som gir kroppen flere og annerledes utfordringer, og kanskje se ekstra på kosthold og livsstilen din ellers. Har du ikke kommet deg inn i noen treningsrutiner, er det lurt å begynne med å bevege seg to-tre ganger i uken. Er du i dag helt inaktiv kan en halvtimes gåtur tre dager i uken utgjøre stor forskjell, og etterhvert kan du øke mengden.

Ny hud

Er det noe du bør investere i for dette året, så er det en ansiktsmaske for din hudtype, som pleier og gir fukt. I tillegg er det lurt å eksfoliere huden din en til to ganger i uken. Å gi huden en god og mild skrubb, før du påfører ekstra fukt fra en maske, samt å avslutte med fuktighetskrem, vil holde huden frisk og vakker samtidig som du vil få en sunn og naturlig glød i ansiktet. Om du blir tørr i huden i løpet av dagen, kan du gjerne bruke en fuktighetsspray over makeupen et par ganger daglig.

Brynfiks

Øyenbryn har utrolig mye å si for ansiktet og mange overnapper slik at brynene nærmest forsvinner, og bare blir en tynn strek over øynene. Dette gir en usymmetrisk og mindre elegant look. Har du overnappet er det lite annet å gjøre enn å spare ut igjen hårene til de er fyldige. Her må du bare smøre deg med tålmodighet, og når du har fått fyldige bryn igjen, kan du gå til en brynsspesialist hos en hudpleie-eller frisørsalong. Få spesialisten til å nappe brynene i passende form for ditt ansikt. Etterhvert som hårene vokser ut er det enkelt for deg å holde formen ved like, siden du har en mal å gå ut fra. En god regel er å i hovedsak nappe under brynet, nappe minst innerst i hjørnet og litt mer i ytterhjørnet.

Neglestell

En vakker manikyr kan du få på de fleste skjønnhetssalonger, men du kan også fint klare det selv. Rengjør hendene godt i for eksempel grønnsåpevann og tørk de godt før du forsiktig dytter neglebåndene ned. Fjern neglelakkrester, og form neglene dine med en neglefil. Fil alltid fra sidene av neglen og inn mot midten, aldri frem og tilbake. Når neglene er ferdig formet er de klar for lakk. Begynn med å legge en underlakk, la den tørke og påfør din favorittneglelakk. Legg på lakken to ganger, la den tørke mellom hver gang. Avslutt med en gjennomsiktig topplakk. Dette gjør at lakken holder seg lengre.

Sminke

Bruker du sminke hver dag har du nok opparbeidet deg faste rutiner, en fast stil og gjerne dine vanlige farger. Det er flott å holde på fargene som passer din ansikts-og øyenfarge, men det er lov å variere litt. Om dagen er det for eksempel vakkert å bruke en korallfarget kremblush i kinnene for å gi ansiktet ekstra glød samtidig som det ser naturlig ut. Skal du ut om kvelden, kan du gjerne bruke en rosafarget blush med litt skimmer i som en variasjon. Det samme gjelder maskara; en brun farge er flott om dagen, men om kvelden kan du kjøre på med en intens svart maskara og legge et par lag for en mer dramatisk look. Og hvorfor ikke teste ut en knallrosa eller rød leppestift neste gang du skal på fest?

kvinne220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen