Garderobekaos!

Nytt år, nye muligheter. På tide med en opprydning i garderoben? Hva bør vi sørge for å beholde, og hva bør kastes ut av klesskapet og av hjemmet?

Publisert Oppdatert
Det er ikke lett å holde orden i garderoben når det flommer over av klær fra mange år, ja kanskje tiår tilbake. Og selv om det er vanskelig og ikke minst fryktelig kjedelig, så må vi rett og slett kvitte oss med en del av utvalget etter hvert. Tenk så god samvittighet du får etterpå!

Første regel: Har du ikke brukt et plagg den siste gangen det var sesong for det, kast det. Det finnes selvsagt hederlige unntak som ballkjoler og bunader, og ikke minst brudekjoler, men generelt sett er dette en god regel. Brukte du ikke den gamle ullgenseren i fjor vinter, så bruker du den nok helt sikkert ikke i år heller.

Andre regel: Begynn med de "store" tingene, som bukser, gensere og kjoler. Rydder du opp i disse tingene får du frigjort masse plass som gjør det enklere å holde orden videre i opprydningen.

Tredje regel: Har du gått opp eller ned i vekt, ikke behold alle klærne i din gamle størrelse i klesskapet ditt. Har du gått opp og planlegger å gå ned ganske snart, pakk klærne ned og oppbevar de et annet sted til du er nede i matchvekten igjen. Hvis du trenger å se plaggene for motivasjonens skyld, velg deg ut det plagget du aller, aller helst skulle passet inn i, og behold det lett tilgjengelig. Har du gått ned i vekt og har planer om å bli der, kast alle klær som er for store, de trenger du jo aldri igjen!

Fjerde regel: Har du plagg som er så slitt at de har hull eller nærmest er gjennomsiktige? Med mindre hullet er i en søm, og du er spesielt nevenyttig, er sjansen mikroskopisk for at du 1. Gidder å reparere. 2. Får det til å se pent ut. Kast dem!

Femte regel: Har du typiske trendy "funn" lagret i skapet, kan du kanskje kvitte deg med en hel del som rett og slett fyller opp skapet uten grunn. Selv om buksen bare er et år gammel, har den et mønster som var supertrendy for et år siden er det stor sannsynlighet for at det går mange år til neste gang.

Sjette regel: Om du har gått fra å være fjortis til å bli ung dame, fra å være ung dame til yrkeskvinne, eller fra småbarnsmor til kvinnen i sin beste alder, kvitt deg med klærne som tilhører den forrige "e poken". En yrkeskvinne trenger ikke 14 hettegensere, og en kvinne i femtiårene trenger ikke tre snekkerbukser. Selv om klærne passer i størrelse er det slett ikke sikkert at de passer stilen din.

Sist, men ikke minst.. Har du klær som kan være fullt brukbare for andre, sørg for at andre får bruke de! Du har mange muligheter, å selge klær på nettauksjoner som qxl og ebay blir mer og mer populært. Kanskje har du venninner i samme båt, arranger en byttekveld, så kan dere få glede av hverandres "søppel"! Sist, men ikke minst, gi det du ikke vil ha selv til frelsesarmeen eller andre som drar nytte av dem.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning