Friskt sminka!

For å få den riktige sminkelook-en som gjelder nå, skal du gå deg en lang tur i kald høstluft!

Publisert Oppdatert
Hovedlærer ved Make-Up Artistskolen i Oslo, Imageakademiet, Trine Elden, forteller om rene, pene og naturlige linjer.

Naturlig vakker

Og sminkefargene endres i takt med høstløvet på trærne: Enten glød i varme gulltoner eller duse og røde kinn.

- Det er fokus på ren og fin hud nå. Huden skal se ut som den gjør etter at du har gått en lang tur i høstluften. Rougen er derfor viktig, for du skal ha røde, friske roser i kinnene, forklarer Elden.

Det er in å se naturlig ut og huden er det absolutt viktigste blant sminketrendene. Makeup-artisten mener det finnes mange gode foundations og puddermerker som får huden til å se best mulig ut, men hun er svak for mineralmakeup.

- Det norske merket Sansuell har både pudder og foundation som kan gi deg en pen look. Mineralfoundation fra I.d Mineral og Mineral Glow er perfekte til huden. Du kan velge om du bare ønsker en transparent look eller en mer dekkende en. Dessuten virker mineralfoundation også mattende. Den er 100 prosent ren og inneholder ikke tilsetningsstoffer. Det fine er at mineralmakeup passer til alle hudtyper, både fet hud, tørr hud og blandingshud, sier Elden.

Mørk kontrast

Munnen skal heller ikke se ut som den er tuklet for mye med. Her er det gloss på leppene og dus trutmunn som gjelder. Men til gjengjeld kan du gjøre neglene mørke.

- Det er veldig hot med mørke, dype eller vinrøde negler.

En annen kontrast til den naturlige look-en, er katteøyne à la Amy Winehouse som er en perfekt festmakeup. For å legge denne makeupen mener sminkøren at du må prøve deg frem med stødig hånd;

- Du skal bruke mye maskara, og eyelineren skal være trukket ut til siden. I tillegg til en stødig hånd, hjelper det å trekke litt i huden for å få streken rett og fin. God maskara til festsminke får du både fra Dior og Lancòme, kostene forlenger og gjør vippene lekre og tykke, sier sminkøren.

Men om dagen lønner det seg å tone ned øyesverten for å få en naturlig dagsminke. Elden anbefaler maskara fra Clinique som fremhever vippene uten at det ser ut som du bruker sminke.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning