Fresh på fjellet

Det ER faktisk mulig å se fin ut samtidig som du holder varmen.

Publisert Oppdatert
Skisesongen er i gang, og både langrennsløyper og bratte slalombakker venter på deg. Men det er ikke nødvendigvis så enkelt å vite hvordan man skal kle seg - når man både vil være varm og tørr, og samtidig se fin ut.

Noe av det viktigste du gjør når du skal kle deg for en dag i løypa er å velge riktig undertøy i forhold til ditt aktivitetsnivå. Er det kaldt ute, og du skal gå en lang tur i moderat tempo - er ullundertøy det beste valget. Skal du i midlertid ut på treningstur med høy intensitet, er superundertøy i syntetisk materiale å foretrekke. Det finnes også noen kombinasjonsmodeller, der du har syntetisk, pustende materiale mot kroppen, og ull på utsiden.

Utenpå undertøyet skal "mellomlaget" være. Dette laget har som primæroppgave å holde deg varm, samt å transportere fuktighet og varme videre bort fra kroppen. Gode mellomlagsmaterialer er fleece eller ull. Husk at flere tynne lag gir bedre isolasjon enn ett tykt.

Vindtett ytterst

Ytterst kommer skall-laget. Dette bør være vind- og vanntett, så du holder deg tørr og varm hele dagen. Har jakken hette er det en fordel om denne er stor nok til å ha utenpå hjelm når du er i bakken. Er du veldig aktiv kan det lønne seg å gå for en jakke med gummierte glidelåser, og eventuelt også snøskjørt - så du unngår å få snø inn mellom jakke og bukse. Skal du stort sett oppholde deg i ro utendørs er en dunjakke et godt valg.

Sist, men ikke minst, votter og lue. Vottene bør være både varme og vindtette, enten dunvotter eller todelte med innervott i ull eller fleece, og yttervott i goretex. Hodet holdes varmt av en lue i fleece eller ull, skal du ut i sterk vind bør den i tillegg ha et vindtett lag ytterst.

Ta en titt i bildeserien for varm og fresh påkledning! Kilde: xxl.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning