Fresh på fem minutter

Det behøver ikke ta lang tid for deg å se fantastisk ut i hverdagen.Vi gir deg sminketipsene som tar deg fem små minutter!

Publisert Oppdatert
Det er ikke alltid så moro å gå på jobben uten sminke, man føler seg gjerne litt livløs og grå uten en dæsj maskara og litt farge i kinnene. Likevel er det mange som ikke mestrer den perfekte dagsminken, enten blir det for usynlig, ellers dabber de på seg alt for mye.

Spør eksperter

Trikset er å finne de riktige fargene til hudtonen din, samt en god maskara som skiller vippene dine og ikke kleber slik at to strøk er nok. Et godt råd er å spørre på parfymeri eller hos hudsalonger hvor de kan gi deg råd for hvilke farger som passer deg aller best.

Liker du å bruke sminke hver dag, er det også greit å få råd fra hudpleier for hvilke sminkeprodukter som er sunne og klare for huden og ikke hjelper til å tette porer og skape akne og infeksjoner.

Solfaktor

I dag selges mange foundation typer, solpudder og krempudder med solfaktor, noe som hjelper deg med beskyttelse mot for tidlig aldring og pigmentflekker.

Flere hudkremer inneholder også faktor, og diverse solfaktorkremer er designet for å kunne brukes hver dag i ansiktet uten å gi deg kviser.

Ved siden av å spørre hudpleiere og eksperter på salonger og parfyrmeri finner du nedenfor seks tips til hvordan du kan freshe deg hver eneste dag på fem minutter!

Seks trinn

1.Gi hverdagen din litt ekstra glamour. Liv opp leppefargen din. Bytt ut din daffe lipgloss med en beige lebestift. Et eksempel er Rimmel's Lasting Finish Lipstick.

2.Få farge i kinnene. Rouge i kinnene er en god måte å gi ansiktet ditt litt glød til din hudkompleksjon, for eksempel på solrike feriedager. Clarins' All Over Base gir øyne og kinn riktig mengde væskeshimmer.

3.Bruk en dramatisk øyenskygge. Du har lov å velge din favorittfarge, og forsiktig dampe påføreren før du sveiper den over fargen. Dette gjør at øyenskyggen viser bedre og dypere på øyenlokkene. Skygge fra Chanel er en sikker vinner.

4.Linje rundt øynene. Gulltonet eyeliner påført langs de nederste øyenvippene lyser opp ansiktet ditt. Men hold deg til basisk svart under de øverste øyenvippene. Cliniques's Shimmer Cream Eye Crayon i fargen Gold Lights er bra!

5.Freshe opp neglene dine. Glitter og sterke farger er in som bare juling på grunn av 80-talls bølgen. Negler er også et glimrende sted å forsøke seg på litt glossy glitter. Revlon Nail Enamel i fargen Riveting Russet er en festlig rødfarge med gullglitter.

6.Trekk oppmerksomheten mot dine mye trekk. En basiskrem med litt shimmer fanger opp lysrefleksjoner og dermed ser huden din myk og sunn ut. For et hint av shimmer og en sensuell, svak lukt, er Estèe Lauder's Beautiful Fragrance Silk et godt valg.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning