Fra 75C til 70DD

Mellom 60 og 80 % av alle kvinner bruker feil BH-størrelse, men ikke jeg. Trodde jeg. Etter en time hos undertøysbutikken La Lina endte jeg opp med noe helt annet enn jeg pleier.

Publisert Oppdatert
Line Korsmo har drevet La Lina i 12 år, og bør ha førstehånds kunnskap om norske kvinners pupper og BH-størrelser, siden butikken er kjent for å være en av de aller beste både i forhold til veiledning og utvalg. I dag får hun i oppgave å kle opp Marie og undertegnede, som begge mener vi bruker riktig størrelse.

-Ja, hvilken størrelse tror dere at dere bruker da? spør Line, og blir møtt med litt nøling og famling fra forsøkskaninene.

Vi kommer frem til at jeg tror jeg bruker 75c, og Marie tror hun bruker 70b. I løpet av et par minutter har vi fått en bunke BH'er i alternative størrelser inn i hvert vårt prøverom, og ingen i den størrelsen vi trodde vi brukte. Etterhvert som jeg jobber meg nedover i bunken blir omkretsen mindre og mindre, og cupstørrelsen går oppover.

Ned i omkrets, opp i cupstørrelse

Line er innom i prøverommet og sjekker hvor stramt BH'en sitter rundt brystet etter hver prøving, og her lønner det seg ikke å være sjenert. Hun klemmer og dytter puppene slik at de er der de skal være. Først når jeg har fått på meg en BH i størrelse 70DD er hun fornøyd. Marie går fra 70b til 65c, og er svært fornøyd med å passe inn i en c-cup for første gang i sitt liv.

-Så fin du er! utbryter Line, og er tydelig fornøyd med forandringen.

Norske kvinner har bulkefobi

Line mener at de fleste kvinner bruker altfor slappe BH'er, og hun er kjent for å krympe omkretsen og øke cupstørrelsen når kundene ber om hjelp, selv om BH'en strammer rundt brystet. Hun er sterk og klar når hun sier at kvinner bør kvitte seg med det hun kaller «bulkefobien».

-En BH skal sitte stramt rundt kroppen, den skal ikke henge og slenge. Hvis det fører til at det dukker opp en bulk eller to, så får det være greit. Det viktigste er at puppene får den støtten de trenger, sier hun.

Og BH'ene vi nå har på oss, de sitter faktisk veldig stramt, men er ikke ubehagelige. Istedenfor at puppene flyter utover og nærmest søker tilflukt under armene er de nå nyttet frem og opp. Puppene holder seg faktisk inni cupen, istedenfor å være overalt. I tillegg har vi fått en bedre kroppsholdning begge to.

Rett rygg og puppene på rett plass

Vi får prøve en t-skjorte over BH'en, slik at vi ser forskjell, også med klær på. Med den gamle BH'en har jeg antydning til hengepupper, og jeg har krum rygg. I det jeg får på meg den riktige BH'en retter jeg opp ryggen helt uten å tenke på det, og puppene står der de skal, uten å verken henge eller flyte utover.

-Du som er så ung ser ikke så gal ut selv om du bruker helt feil BH, men hadde du vært 20 år eldre hadde de slett ikke sett sånn ut, sier Line, med en antydning til skadefro i stemmen.

Line forteller om kunder som har pupper som slett ikke holder seg oppe selv, fordi det på 70-tallet var mer populært å brenne BH'ene enn å ha de på seg.

Hva med en sjokkrosa ammeBH?

La Lina har en BH for de fleste, og størrelsene i butikken går fra 60 i omkrets og oppover, og fra AA til JJ-cup. Prisen ligger vanligvis på mellom 400 og 600 kroner. Line jobber hardt for at også unge jenter skal finne fint undertøy i butikken hennes, og butikken bugner av moderne elegante modeller. Til og med ammeBH'er kan du få i friske farger og stilig design. Line begrunner det store utvalget med at alle trenger riktig BH, uansett om man har store elle små pupper, og uansett hvor gammel man er.

Riktig BH dreier seg nemlig ikke bare om å se bra ut, men også om å føle seg bra. Spesielt kvinner med store bryster får ofte fysiske plager med vondt i rygg og nakke, og søkk i skuldrene.

Kløft for første gang!

Marie er fornøyd med sin nye BH, for hun har nemlig fått kløft for første gang i sitt liv, selv om hun innimellom har brukt push-up.

-Det er helt greit å dytte opp litt, og bruke innlegg om man ønsker det. Det viktige er at man vet hva man gjør, da kan alt se bra ut. Og ikke minst er det forskjell på BH'er. Noen er laget for å støtte, andre er laget for å se sexy ut. Det er ikke uten grunn at jeg ofte snakker om mandagsBH'en, og den man tar frem på «freddan», sier Line med et lurt smil.

La Lina ligger i Ullevålsveien 10 i Oslo, og har også nettside .

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning