Førstehjelpskurs for badeferien!

Føler du deg for blek, for tjukk, for hårete eller for sofagrodd til å dra på stranden? Her får du tipsene til hvordan du kan føle deg som en million dollar, helt uten de store anstrengelsene.

Publisert Oppdatert
Det er 30 grader i skyggen, solen steker fra midt på himmelen, og ikke ti ville hester får deg til å dra på stranden. På tide å gi kroppen en liten oppussing, slik at du ikke skjemmes av å gå i bikini? Siden vi allerede har rundet 1 juli så er det for sent å få de store slankeresultatene. Derfor har vi laget en enkel oppskrift på hvordan du kan se bra ut i bikini ved å bruke et par timer på forberedelsene først.

-Voks vekk hårene

Selv om barberhøvelen er god å ha er den også ofte årsak til illrøde prikker og irriterte hårsekker. Kvinn deg opp, og bestill en time hos en hudpleier for voksing av legger og bikinilinje. Da slipper du å bekymre deg over hår som dukker opp da de virkelig ikke skal, og du kan konsentrere deg om andre ting enn hårfjerning og røde prikker.

-Brun på 1-2-3

Man ser automatisk slankere og fastere ut om man er brun. Men siden man vanligvis ikke blir brun før man har vært på stranden, og man ikke vil gå på stranden uten å være brun, så må man finne alternative løsninger. Selvbruningsproduktene blir bedre og bedre, og er mye sunnere å bruke enn å steke seg i solarium. Hvis du syns det er vanskelig å få det jevnt kan du be om hjelp fra en venninne, eventuelt kan du kjøre luksusvarianten, nemlig en runde med spraytan hos en hudpleier. Du vil garantert føle deg mye bedre!

-Kjøp deg en «riktig» bikini!

Selv den slankeste dama kan se «rar» ut i feil bikini. Det er aldri moro å prøve bikinier, men hvis du først har unnagjort de to første punktene så har du i alle fall det best mulige utgangspunkt. Noen enkle huskeregler til handleturen: Mønster og lyse farger forstørrer, sort og ensfarget forminsker. Horisontale striper forstørrer, vertikale forminsker. Har du store bryster bør du velge en BH med god støtte.

-Bruk smykker og tilbehør, også på stranden!

Store øreringer (pass på at de tåler salt- og klor, eventuelt bør de være så billige at det ikke gjør noe at de blir ødelagt) gjør sitt til at fokuset blir på ansiktet ditt, og ikke på kroppen. Et skjerf rundt hodet funker også på samme måte, og er perfekt for å samle saltvannstørt hår.

-Kjøp et skjørt eller en shorts som matcher bikinien

Hvis du ikke liker å gå i en liten bikinitruse, selv etter voksing og selvbruning, så kan du bruke en liten shorts eller et skjørt. Kjøper du et skjørt eller en shorts i samme design som bikinien er det ingen som vil syns det er rart hvis du er litt mer påkledd.

Foto: dreamstime.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning