Flower power

Vi går en fargerik og blomstrende vår i møte.

Publisert Oppdatert
- Hemmeligheten bak sesongens blomsterlook ligger i stylingen. For å unngå at antrekket blir for sukkersøtt, er det viktig med det rette tilbehøret, sier Vibeke Stiansen, moteansvarlig i Det Nye.

Unngå at de småblomstrede kjolene eller flagrende tunikaene bli for yndig, ved å velge blomstermønstre med et moderne uttrykk. Spennende fargekombinasjoner, gjerne på sort bunn, gir antrekket en edge. Maleriske blomster i kraftige pasteller er vårens største hit, og tynne stoffer lag på lag åpner for mange spennende muligheter.

Fargefint

Stiansen foreslår å bryte blomstermønstrene med knallfargede strømper i rene farger, et flashy belte eller trendy ankelstøvletter. En tøff skinnjakke, morsomme hodeplagg og store perlesmykker gjør seg også godt til de søte, lette plaggene.

- Et par Dr. Martens til den romantiske sommerkjolen transformerer for eksempel det søte plagget til et mer rampete antrekk. Det er lov å være litt crazy!

Rosa, gult, turkis og oransje. Blomstene kommer i alle farger og fasonger. Vårens motevisninger var som en stor, spennende blomstereng. Stella McCartney viste flagrende, fargerike blomstrede kjoler og buksedresser i transparente stoffer. Andre store designere som Ralph Lauren, Dolce & Gabbana, Balenciaga og Roberto Cavalli omfavnet også blomstertema i sine vårkolleksjoner. Mange valgte de florlette stoffene.

Flagrende

- Chiffon er perfekt til fotside kjoler med mye vidde i skjørtene, og passer spesielt for de som drømmer om å leve ut prinsessedrømmen, sier moteredaktøren.

La sko og veske være smykker i seg selv, og sørg for at kjolen kommer til sin rett. La det flagre.

- Ja, for ellers er en av de største trendene denne sesongen det glade 70-tallet, informerer Stiansen.

Slengbuksene i denim kommer for fullt, tunikaen blomstrer som aldri før og flower power i form av den blomstrete kjolen vil bli våren store hit. Motebildet er i det hele tatt ganske morsomt i år, så nå er det på tide å blomstre opp ved hjelp av noen nye, fargerike plagg.Flowerpower her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning