Finn fargene dine

Er det ikke rart at en farge som får deg til å stråle kan få andre til å se gustne og slitne ut? Vi hjelper deg å finne ut hvilke farger som passer deg!

Publisert Oppdatert
Er det ikke rart at noen kan se helt strålende ut i en farge, mens andre "forsvinner" helt? Å velge den riktige fargen kan få deg til å se fantastisk ut - og de kan få deg til å se sliten og dratt ut. De fleste kler best fargenyanser som harmonerer med deres naturlige farger i hud, hår og øyne. Man pleier å dele inn i fire hovedkategorier: vår, sommer, høst og vinter. Noen befinner seg et sted mellom to av de, mens andre passer tydelig inn i en av kategoriene.

Slik finner du ut hvilke farger du skal satse på:


Er du sommer?

En sommerkvinne kler kalde farger. Hun har blek eller rosa hud, har blondt, kommunefarget eller mørkt brunt hår, og blå, gråblå eller grågrønne øyne.

Fargene hun kler best er de fleste blåfarger, kjølige pasteller, grått, rosa , burguner og lavendel.

Er du høst?

En høstkvinne kler varme farger. Hun har en gyllen eller beige undertone i huden, har rødt eller rødbrunt hår, og brune eller grønne øyne.

Fargene hun kler best er krydderfarger, varme brun- og grønnfarger, oransje og rust.

Er du vinter?

En vinterkvinne kler kalde farger. Hun har porselenshud, askeblondt, mørk brunt eller sort hår og mørke øyne i blått, brunt eller grågrønt.

Fargene hun kler best er gråfarger, sort, og generelt rene og klare farger, gjerne med blåtoner i.

Er du vår?

En vårkvinne kler varme farger. Hun har elfenbensfarget hud, med med varme undertoner. Håret er gyllent, og øynene er varmbrune, blågrønne eller blå.

Fargene hun kler best er klare og varme farger, gultoner, varme brunfarger, aprikos og fersken.

Sannsynligvis har du noen plagg du bruker oftere enn andre. Ta frem favorittplaggene dine. Still deg foran speilet i dagslys, og ta ett og ett plagg opp til ansiktet. Fremhever fargen øynene dine, eller forsterker den de mørke ringene under øynene dine? Får ansiktet ditt glød og liv, eller blir du blek og gusten?

Etterpå ser du om du finner en fellesnevner for de plaggene som du syns fremhever deg på best måte. Er plaggene i varme eller kalde farger, er mange av de i samme farge, eller er det snittet i de som gjør de til favoritter? Sannsynligvis vil du oppdage at mange av favorittplaggene er i enten varme eller kalde fargetoner, siden mange ubevisst velger de plaggene som kler en best. Alle farger har mange toner, så selv om du har en blå genser som kler deg godt betyr ikke det at du kler alle blåfarger.

Dersom du syns det er vanskelig å se hva som kler deg og ikke kan du bestille en fargenanalyse. Dette koster fra noen hundrelapper og oppover, og kan gi deg en god pekepinn på hvilke farger og nyanser du bør satse på ved neste shoppingtur.

Kilde: i_257066

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning