Fiks slitt hår

Har du stekt håret litt for mye med rettetang og hårføner, kan det være vanskelig å fikse. Likevel finnes det råd, og vi gir de til deg!

Publisert Oppdatert
Til og med kjendiser har problemer med at håret er slitt og ødelagt, spesielt på grunn av for mye varme. Men det spiller egentlig ingen rolle hva du hater med håret ditt fordi det finnes alltid en løsning på problemet.

Unngå mye shampo

I all slags hår, både krøllet og rett, brunt eller blondt, finnes det noe vakkert, og noe som kan bli bedre. Nedenfor kan du lese hvordan du kan ta vare på og beskytte håret ditt mot mer slitasje:

 • Unngå varme dusjer, det varme vannet vil tørke ut håret ditt og fade fargen din. Lunkent vann er best.

 • Vask håret mindre enn du pleier for å unngå å slite bort nødvendige, beskyttende oljer som håret behøver. Shamponer håret ditt sjeldnere, du er ikke skitten selv om du reduserer bruken! Bare skyll håret med vann og ta balsam i det et par ganger i uken. Du vil merke en dramatisk endring i volum og helsen til håret ditt.

  Serum

 • I varmt vær behøver du ikke å føne håret ditt. Forsøk heller å spraye i en alkoholfri teksturspray som gjør at håret kan lufttørke, ellers kan du flette håret. Håret vil få sitt eget, naturlige fall.

 • En gang i uken kan du ta i et dyptvirkende balsamserum som skal virke om natten og gi håret fuktighet og bedre synlig skade som er påført. Prøv Ted Gibson's Goodnite replenish hair repair serum.

 • Før du går på stranden eller til bassengkanten for å sole deg, sørg for å bruke hårprodukter med solfaktor for å beskytte fargen i håret. Om du ikke har, kan du mikse din egen ved å bruke vann, solkrem og en leave-in balsam i en liten sprayflaske.

  Trim håret

 • I varmt klima bør du gå med et skaut,en hatt, caps eller et skjerf på håret for å beskytte det mot solskade og fading.

 • Trim håret ditt regelmessig! Få en trim på tuppene dine hver sjette til åttende uke. Om håret er spesielt utsatt på grunn av lysfarge, få en trim hver femte til syvende uke.

 • Når sommervarmen står på som aller verst, sett håret ditt opp på en kul og enkel måte, det gjør at du slipper håret i ansiktet, samt at det ikke er så utsatt i solen.

 • Vær forsiktig når du bruker produkter for å kontrollere fliser i håret. De fleste inneholder silikon og kan tørke ut håret i lengden. Ted Gibson Hair Styling er et godt redskap til håret for å roe ned slitasje og friske opp stilen.

 • Nok vann i kroppen er viktig for hårhelse, samt resten av kroppen din! Sørg for å drikke nok vann hver dag gjennom hele året.  Kilde: ivillage.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning