Fem kvisemyter

Hvis du vet hvorfor du får kviser kan du lettere bli kvitt dem!

Publisert Oppdatert
Det finnes mange misforståelser rundt temaet kviser og hudproblemer. Lær deg mer om de vanligste kvisemytene og få en renere hud.

Myte 1: Du får kviser når du ikke renser huden din

Sannheten: Du får ikke kviser på grunn av mangel på hygiene. Når bakterier,døde hudceller og overflødig olje tettes sammen under huden skapes en betennelse og slik blir kvisen til. Om du renser huden din for ofte kan dette forårsake et større og kraftigere kviseutbrudd. Ofte kan det hjelpe å vaske ansiktetforsiktig med rent vann morgen og kveld. Bruk en fuktighetskrem som er ment for fet hud, tap av fuktighet kan nemlig føre til overprodusering av olje og resultere i kviser.

Myte 2: For å få ren hud raskest mulig, bruk kvisemiddel ofte

Sannheten: Det kan være fristende å kline på mye kvisebehandlende midler så ofte du har muligheten. Men dette reduserer ikke kvisene raskere. Om du bruker kvisemidler for ofte eller for mye på en gang, kan dette skade huden din. Resultatet kan dermed bli tørrhet, flassing, rød og irritert hud.

Du bør alltid følge bruksanvisningen nøye på alle kvisebehandlende midler. Husk at det vil ta litt tid å se resultater og du må dermed være tålmodig. Men om du har brukt et middel i flere måneder uten resultater, bør du kontakte legen din.

Myte 3: Hudormer og svarte prikker dannes på grunn av tette porer

Sannhet: Svarte prikker er døde hudceller som har formet en orm-lignende plugg i hudoverflaten. Den øverste delen er ikke dekket av døde hudceller men istedet utsatt for luft.

De svarte prikkene er ikke skitt i porer. Luft gjør at oppsamlingen av olje skifter farge til en mørkebrun eller svart farge, som en eplebit som ligger utsatt på et fat over lengre tid. De svarte prikkene kommer på grunn av en oppsamlingen av olje i huden og du finner de oftest i t-sonen.

Myte 4: Det er ingenting man kan gjøre med kviser

Sannhet: I dag finnes det flere forskjellige behandlingsmetoder som kan bedre kviser og akneproblemer. Du kan få medisiner på resept og flere hudpleieprodukter som hjelper. Enten du er utsatt for mye eller mild akne som tenåring eller voksen; det finnes diverse terapi som virker for deg. Ikke nøle med å kontakte hudlege eller hudpleier for å få vite mer om hvordan du skal behandle kvisene dine mest effektivt.

Akne er slettes ikke noe du må lide deg igjennom. Nesten hver eneste type akneproblemer kan kontrolleres og leges over tid.

Myte 5: Når du har akne skal du skrubbe og peele huden hver dag

Sannhet: Mennesker som har akne har en tendens til å skrubbe hudoverflaten for å rense huden dypt og godt. Men vaskekluter og svamper bør ikke brukes på aknehud, dette skaper irritasjon som gjør betennelsen verre.

Huden må behandles veldig forsiktig for å minimere irritasjon av huden. Du må forsøke å gni ansiktshuden din minst mulig, for eksempel som det å lene ansiktet ditt mot hånden din, sove på siden eller la telefonen berøre kinnet for mye.Kilde: health.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning