Farvel til store porer

Ingen liker å ha store synlige porer, og heldigvis finnes det mange behandlinger, både på badet og hos hudpleieren, for å få bukt med problemet.

Publisert Oppdatert
Mange opplever å ha store porer, og hvis man ikke behandler de riktig kan du risikere at de blir enda større, og ikke minst at de tetter seg. Om de tetter seg vil ikke huden klare å transportere fett og slaggstoffer ut av huden, og porene vil bli mer synlige.

Peeling
Første bud er å bruke en god peeling i ansiktet. Noen peelingskrubber er så milde og med så små korn at de kan brukes hver dag, mens andre kun bør brukes en gang i uken. Uansett hvor mild den er så bør du ikke bruke den for ofte, det kan nemlig gjøre vondt verre ved at huden begynner å overprodusere fett for å kompensere for det som blir fjernet. En gang om dagen er absolutt maks, og mange har mer nytte av å bruke peeling et par ganger i uken.

Ansiktsbehandling
For en ekstra rense»boost» kan en ansiktsbehandling være bra. Gå til en hudpleier som tar seg tid til å finne ut av hvilken behandling som er best for deg, og som hører på dine ønsker. Har du mye sorte prikker kan en hudpleier hjelpe deg å bli kvitt de, det er veldig vanskelig på egen hånd.

Microdermabrasion
Microdermabrasion er en teknikk som bruker mikroskopiske krystaller som sliper med huden slik at man reduserer rynker, fine linjer, kvisearr og andre arr, og hudormer. Når overhuden slipes ned vil friske hudceller komme til hudoverflaten, og man får en jevnere hud. Teknikken er en mindre risikofylt behandling enn botox og operasjoner, og kan gi tilnærmet samme resultat. I tillegg til at huden ser bedre ut blir den også mer mottakelig for hudpleieprodukter, siden de får virke på frisk hud.

Tretinoin
Er man virkelig plaget med store tette porer kan behandling med tretinoin forsøkes. Tretinoin finnes normalt i kroppen vår, og er det eneste preparatet man har klart å bevise vitenskapelig at har en reparerende effekt på hudaldring. Grunnen til det er at preparatet øker hudens naturlige celledeling, slik at huden raskere byttes ut. Det i tillegg til at tretinoin løser opp tette porer bidrar til at man får en jevnere hud. For å få behandling med preparatet må man ta kontakt med hudlege.

__________________________________________________________________________

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning