Fargerike og glitrende gevanter!

Roberto Cavallis klær blir stadig mer populære. Etter at Victoria Beckham ble designerens kjæledegge har verden fått øynene opp for den italienske designeren.

Publisert Oppdatert
Da Roberto Cavalli vokste opp omgav han seg til enhver tid med anerkjente kunstnere. Å søke seg til kunstskole var derfor naturlig, og han ble akseptert ved den høyt respekterte Institute if Art of Florence som 17-åring.

Cavalli valgte å spesialisere seg innenfor tekstildesign, og takket være sitt innovative og originale talent ble han raskt mannen bak revulosjonerende nye desgnoppfinnelser. Hans raskt voksende populæritet førte til at navnet hans ga gjenlyd i tekstilbransjen, og han kom i kontakt med både Hermes og Pierre Cardin.

Tidlig ute med dyreprint

Som 30-åring presenterte Cavalli sin første kolleksjon i eget navn på Pret-A-Portier ettefulgt av et catwalkshow i Milano, der en kolleksjon full av print i pyton, leopard og zebra. Den gang var det å bruke dyretrykk helt nyskapende, og nå, 36 år etter, er fortsatt dyreprint en viktig del av Cavallis design.

I 1998 ble Cavallis kolleksjon "Just Cavalli" lansert. Kolleksjonen er et yngre og mer rimelig alternativ til Houte Couture kolleksjonene: Billige er klærne likevel ikke, men prisene er i alle fall mer overkommelige enn klærne i de øvrige linjene.

Kort og flashy!

Sommerens Cavallikolleksjon er en forrykende 60- og 80-tallsfest, der hvit bomull og denim er sentrale elementer. Begge deler er kunstferdig dekorert med broderier, applikasjoner, perler og paljetter. Just Cavalli gir oss flaggermusermer og puffermer, sydde og broderte applikasjoner, og lårkorte babydollkjoler med vidde i skjørtet. Lårkort er sentralt, så i tillegg til å være modig farge- og mønstermessig bør du helst ha lekre ben.. Cavallis sommerkjolleksjon kan summeres opp ved hjelp av tre ord: hippiehipt, fargesterkt og glitrende!

Naturlig nok finner man det beste utvalget i Italia, men du trenger ikke dra lenger enn til London, der du finner en Cavallibutikk med godt innhold.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning