Få et bedre liv

Hvis du ønsker å leve et bedre og sunnere liv må du starte med deg selv!

Publisert Oppdatert
I dag er det mange som jobber lange arbeidsdager, sørger for at ungene aktiviseres i større grad og generelt lever en mer travel livsstil enn for noen år siden. Dette kan være spennende og berikende, men det kan også føre til konstant stress og kaos. Om du ønsker å forenkle livet ditt, er du ikke alene om det.

Les videre for gode råd.

Kutt ut negative forhold

Du er gjerne allerede klar over verdien av et solid, støttende forhold i livet ditt; vennen som løfter deg opp når du ligger nede, feirer med deg når du er glad og deler hendelser i livet med deg. Du er kanskje ikke klar over effekten av konfliktfylte forhold; den kritiske, uforutsigbare eller konkurrerende vennen. Disse "giftige vennskapene" tapper oss for energi og skaper en negativ hverdag for oss. Dette er fordi vi ikke alltid har et sterkt forsvar mot mennesker som av og til er hyggelige mot oss, men som plutselig vender seg mot oss. Et godt råd er å spare deg for sorgene, frustrasjoner og drama i livet ditt.

Timeplan

Sett daglige rutiner inn i et system slik at du har oversikt. Dette kan forenkle livet ditt på to dager. Gjør små endringer i dagene dine slik at du får unna ting som burde vært gjort. Dette kan være å vanne plantene dine en fast dag, skru av lysene etter deg, lage en konto hvor regninger betales automatisk eller frigjøre inboxen for junkmail.

Økonomi

Å si at penger ikke kan kjøpe lykke er en stor klisjè. Sannheten er at penger ikke en gang kan kjøpe deg ut av finansielt stress om du ikke bruker mindre enn det du tjener. Mange mennesker som tjener mye penger bruker rett og slett mer og har mye gjeld som igjen fører til stress. Nøkkelen er å leve slik du egentlig har råd til å leve. Det kan være vanskelig først, men det vil hjelpe deg etterhvert som du får bedre råd og stresser mindre.

Lær å si nei

Mens mange bruker så mye penger som de kan og blir ekstra stresset, er det mange som også bruker for mye tid på andre enn seg selv. Med store krav fra jobben, skolen og livet generelt, er det lett å overbooke med avtaler. Men hvis du alltid rusher av gårde uten tid til å slappe av, vil du bli utslitt før uken er omme. Selv om du har en travel timeplan er det viktig å sette av tid til trening, hobbyer og andre ting som letter på stresset. Samtidig må du ha tid til forholdene dine. Du kan enkelt finne tid til alt dette ved å si nei til krav som ikke gagner deg. Etter at du har lært deg å si nei et par ganger, skal du se at livet er lettere å leve!Kilde: about.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning