Få Barbie-øyne

Nå vil Lancôme at kvinner skal ha ekte dukkeøyne. Slik gjør du det!

Få Barbie-øyne
Få Barbie-øyne
Publisert Oppdatert
- Start med å se på hvilken form øynene dine de har; har du små øyne, kan du prøve å sminke de større, har du tunge øyelokk, kan du prøve å åpne opp øynene.

Lancômes norske makeupartist, Ida Engstrøm demonsterer på modellen Charlotte Weber da vi møter henne under Lancômes høstlansering av sin nye kolleksjon "29. Faubourg Saint Honore", som er i butikk i slutten av august.

Allsidig palett

Denne gangen går Lancôme tilbake til røttene og hyller den feminine, parisiske kvinnen. Inspirert av de sene 40-årenes "fatale chic"-trend hyller makeupartisten Aaron De Mey den absolutte feminine kvinnen og hennes flamboyante stil.

En viktig del av looken er øyenskyggene. Engstrøm forteller at øyenskyggens hensikt er å skape den formen du ønsker på øynene dine, enten du vil lage en illusjon av mer lukkede øyne, åpne de opp mer, gjøre de smalere eller rundere. En klassisk måte å skape et mer intenst blikk på, er denne;

- Start med en diskrét og lys bunnskygge på hele lokket før du fortsetter med en ikke altfor mørk skygge i ytterkanten og i globallinjen. Så kan du gå over med den mørkeste skyggen hvor du ønsker å "trekke opp" øynene og åpne opp blikket - i ytterkantene. Ha gjerne litt lysere skimmerskygge i øyenkroken, sier hun.

40-talls kajal

For å få den riktige 40-talls looken er bruk av eyeliner et must.

- Mange synes det er vanskelig å legge flytende kajal, men Lanôomes franske makeupartist Aaron De Mey har et godt tips. Start med å legge kajal på det vanskeligste øyet, så legger du på det letteste sist. Slik er det lettere å få en symmetrisk look og rette opp mer underveis. Ikke begynn med å legge streken fra innerhjørnet og ut, start heller på midten og dra den gradvis utover, før du fyller på innerhjørnet til slutt. Lag gjerne en "vinge" i ytterkanten for å få 40-tallslooken, sier makeupartisten.

Engstrøm mener en våtliner er det geniale redskapet dersom du vil gjøre en enkel dagmakeup om til en kveldsmakeup.

- Legg den langs vippekanten, og så kan du gjerne bruke fingertuppen til å "smudge" den litt utover for en kjapp soteeffekt, sier hun.

Det er imidlertid ikke bare denne looken eyelineren kan brukes til:
  • 40-tallsstilen er feminin og klassisk med markert kajal langs hele vippekanten, gjerne litt tykkere ytterst.
  • 50-tallsstilen er enda mer markert og dramatisk med tykkere linje langs hele vippekanten og lenger opp på øyelokket, tenk Marilyn Monroe.
  • 60-tallsstilen er vågal over hele linjen, tykk og markert linje lenger opp på lokket med en kraftig vinge i ytterkanten.

  • Dukkevipper

    40-tallslooken avsluttes med to lag maskara.

    - Det er ofte umulig å unngå klumper på vippene, mitt tips er å ha en helt ren og tørr maskarabørste som du får kjøpt separat. Når du har påført maskara, gå over med denne tørre børsten for å "renske opp" vippene. Ha også q-tips tilgjengelig for å unngå griseri, sier Engstrøm.

Lancomeskygge-220.220x201

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning