Evig sminket

Hjertet banker, pusten jobber, hendene svetter, nålen dirrer. Kvinneguiden tester tatoveringssminke!

Publisert Oppdatert
Jeg ligger på en slags massasjebenk dekket med papir, men følgende timer blir derimot alt annet enn avslappende. Når jeg kikker opp i taket, må jeg myse mot det sterke lyset, og jeg skimter to øyne bak en maske og en nål som kommer mot meg.

Galgenhumor

I grunnen ikke så dramatisk som det høres ut. Ja, jeg skal faktisk tatovere meg rundt øynene mine med permanent sminke, eyeliner både oppe og nede, noe som skal skape en illusjon av mer fyldige øyenvipper.

Permanent sminke er i vinden som aldri før, men dama bak masken har forutsett dette en stund. Med åtte års erfaring innen yrket Linergist er Solvår Hegge også utdannet hudterapeut og faglærer.

Hun smiler og ler og synger med til Nina Perssons vakre røst fra høytalerne. Viften blåser lett på tærne mine, solen glitrer i vinduene, før jeg vet ordet av det er rommet forvandlet til et behagelig lite fristed.

Hegge smører en bedøvende krem over øyenlokkene mine, med pads ligger jeg i femten minutter og venter på at kremen skal virke. Tiden går og Hegge passer veldig godt på meg.

Hun er reisende frilanser men har dette som fulltidsjobb. Hun drar til flere forskjellige hudpleieklinikker etter tur og kommer vanligvis til Oslo Hudpleieklinikk annenhver uke.

- Det er flere og flere som prøver dette og folk kommer tilbake for å få fylt i to ganger til. Det er øyenbrynene som er mest populært, men de fleste sier at det gjør mest vondt rundt munnen. Jeg syntes det var verst rundt øyene, humrer Hegge.

"Hmm.." tenker jeg - det hjalp jo! Men linergisten er kjapp og repliserer;

- Vi må ha litt galgenhumor oppi det hele!

- Da er vi i gang, sier Hegge.

Jeg har øynene igjen mens hun trekker i den tynne huden rundt og nålen treffer øyelokkene hvor vippene vokser ut.

Første reaksjon; AU!

Kontur og farge

Jeg er jo bedøvet men etterhvert kjenner jeg en miks av kiling og kløe og litt svie. Likevel blir det bedre når nålen flytter seg bortover på linje, og det er ikke så ille som jeg trodde det skulle bli.

- Da var vi ferdig med dette øyet, sier Hegge med lys stemme og begynner på det høyre øyet.

Jeg kjenner at bedøvelsen har virket lengre her og det gjør slettes ikke så altfor vondt.

I følge Hegge har Permanent Makeup etterhvert blitt et naturlig valg innenfor gruppen alternativ kosmetikk. Metoden skal være perfekt for de som alltid ønsker å se friske og opplagte ut, uten å bruke for mye tid foran speilet.

På Hegges hjemmeside Solhegge.com står det at Permanent Makeup passer for:

  • De som har problemer med synet/ ser dårlig
  • Idrettsutøvere som svetter mye
  • Ved sykdom som forårsaker håravfall
  • De som har arr etter ulykke, eksempelvis arr i bryn og leppe
  • Den travle kvinne som ønsker spare tid


Det er ikke meningen at Permanent Makeup skal erstatte vanlig fest makeup, men egentlig kun forsterke naturens egne farger og konturer. Hegge reklamerer for at du alltid vil se velpleid og flott ut på en naturlig måte, og hennes målsetting er å tilføre deg det lille ekstra, forklarer hun.

Hegge utfører sminketatoveringer på øyenbryn, rundt øynene og rundt leppene.

Vippebehandlingen, som vi testet, mener Linergisten bidrar til at vippene fremstår mer som en helhet og får øynene dine til å se friskere ut.

Eyelineren markeres først med fargepunkter mellom øyenvippene. Så bindes punktene sammen til en linje i den bredden man ønsker.

Prisen for å tatovere eyeliner både oppe og nede koster 4500 kroner.

Med i prisen er da to ganger påfyll, helst etter seks uker, og sminken vil holde i tre til fem år. Eyeliner kan legges ensfarget, eller med en kombinasjon av forskjellige farger på ulike områder dersom du ønsker en spesiell effekt.

Øyner glamour

Etter å ha klemt hendene mine sammen i en time gir Hegge beskjed om at vi snart er ferdige. Underveis får jeg vite at jeg er veldig flink, noe jeg pent tar til meg og returnerer;

- Takk, det er du også, sier jeg og prøver å smile forsiktig under Hegges hender som strammer bestemt rundt øynene.

Jeg merker at hun har lang erfaring og jeg skjønner hvorfor hun må dra i huden min. Tre ganger må hun over med tatoveringsnåla og mellom hver gang får øynene mine et bedøvende strøk av sprit på de åpne sårene.

Etter vel to timer er seansen over. Øynene mine er hovne, jeg ser ut som jeg har grått i to uker i strekk og jeg føler meg litt mørbanka. Men jeg er ved godt mot, resultatet ble kjempebra!

Jeg har to tynne, svarte streker som markerer øynene. Hegge hadde rett, det kan se ut som om ansiktet er mer åpent. Nå må øynene mine hvile i fire dager, og både sminke og vann må ventes med.

Etter svie og frykt skjønner jeg igrunnen hvorfor man må lide litt for skjønnheten. Sett bort i fra sviskeøynenes tilstand kan jeg nemlig øyne glamour hele veien til turen på byen!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning