En designerveske blir til

De fleste kjenner til Louis Vuittons vesker, men visste du at du kan få din helt personlige veske fra motehuset, en veske INGEN andre har maken til?

Publisert Oppdatert
Louis Vuitton har fjorten fabrikker verden over, og selv om fabrikkene hovedsakelig har som funksjon å lage de veskene vi forbinder med merket er det mulig å få noe helt spesielt, som ingen andre har. På spesialfabrikken kan man bestille vesker og kofferter som ikke er i den ordinære kolleksjonen, alt etter ditt ønske. Motehuset har blant annet fått en bestilling på en koffert som kan gjøres om til et sminkebord, og leverte uten å mukke. Den eneste begrensningen som finnes er at designet må være fysisk mulig å lage innenfor de rammer for kvalitet og estetikk som Louis Vuitton krever ellers.

For å kunne bestille din helt egne veske må du selvsagt ha en feit bankkonto, for dette er ikke billig. I tillegg må du ha tålmodighet. En amerikansk kunde som bestilte et smykkeskrin var villig til å betale det det kostet for at skrinet skulle være ferdig etter en uke, men ble høflig avvist med at Vuitton opererer med en tidsramme på 1600 timer for et smykkeskrin som det som ble bestilt. Ikke bare er arbeidet tidkrevende og må gjøres med en rolig hånd, lim og sømmer skal også få tid til å sette seg, slik at kvaliteten blir best mulig. En seks-syv ukers ventetid må altså påregnes.

På fabrikken er alt skinnende rent og nytt, på grunn av en større oppussing nylig. Materialer som skinn, glidelåser og knapper ligger sirlig sortert, og de ansatte sitter høyt konsentrerte. Veskeproduksjonen hos motehuset består av 70% maskinarbeid, og 30% av veskene blir laget for hånd. Der resultatet blir best ved å bruke maskinell hjelp bruker man maskinene og omvendt. Motehuset ser selvsagt det attraktive med håndsydde vesker, men påpeker også at det er ikke alle ting mennesker klarer å lage like pent som maskinene. Mange av veskene på markedet i dag hadde det ikke vært mulig å få ut i produksjon for noen tiår siden.

Og prisen? Louis Vuitton vil ikke gå ut med pris, men sier at prisen avhenger av hva du bestiller og hvilket materiale det skal være i. Men det er klart, det blir dyrere enn de ordinære produktene, brukes skissene til å lage mange vesker blir prisen lavere enn når man må spesiallage tegningene til akkurat din spesielle veske. Men så får man jo altså noe ingen andre har..

__________________________________________________________________________

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning