Dyre forfalskninger, eller ekte vare?

Veskedesignerne gnir seg i hendene, de mest populære veskene har lange ventelister. Proporsjonalt med etterspørselen blir de falske veskene produsert, hvordan ser man forskjell?

Publisert Oppdatert
Det snakkes hele tiden om "IT-veskene". Fire-fem vesker blir hver sesong plassert i denne "IT"båsen, og nettopp disse veskene fører til at kvinner verden over går til desperate metoder. Er man ikke Hollywoodstjerne må man pent belage seg på månedslange ventelister, så lange at det kanskje har kommet nye populære vesker når man endelig har mulighet til å få tak i de. Tar man en tur innom Ebay finner man de som regel uten problemer. Det vil si, veskene finner man, problemet ligger i om de er ekte eller ei, mest sannsynlig er de ikke det. Heldigvis finnes det noen gode råd om hvordan man finner ut om vesken er ekte, enten man kjøper på nettet eller i butikk.

Sjekk etter ord som "faux" og "replica". Pene ord for "kopi". Står det dette kan du være 120% sikker på at vi ikke snakker om ekte vare.

Er prisen for god til å være sann, så er den nettopp det. Vesker det er venteliste på får du rett og slett ikke kjøpt billigere enn utsalgsprisen, selv ikke på Ebay.

Handler du på nett, sørg for å gjøre grundig research på den du kjøper av, enten det er privatperson eller firma. På Ebay må du sjekke karakterene til selgeren, sjekk også andre auksjoner av samme selger. Har en og samme selger 10-20 vesker av samme type er det ganske sikkert kopier det er snakk om.

Sjekk kvaliteten. Dette punktet er det dessverre vanskelig å sjekke ordentlig hvis du kun har et bilde å forholde deg til. Du bør sjekke proporsjonene til vesken, at lommene er i riktig størrelse i forhold til veskestørrelsen og at remmene er like lange. I tillegg må du sjekke at sømmene er gode, solide og pene, at skinnet er ekte og i god kvalitet, og til slutt at spesielle kjennetegn, logoer og glidelåser er som de skal. Logoene skal ikke være påklistret, men preget eller sydd inn i materialet. Glidelåsen skal gli lett, men samtidig holde seg der den skal være. Finner du den aller minst ting til "slærk" i vesken har du enten funnet en kopi, eller du bør da en alvorlig telefon til veskeprodusenten. Riktignok er det dyrt med designervesker, men du kan forvente en utrolig bra kvalitet også.

En ting det er enkelt å sjekke uansett om du handler på nett eller i butikk: Går du på nettsidene til designerne og finner vesken, finner du sannsynligvis også en oversikt over hvilke farger vesken kommer i. Finner du den til salgs i andre farger har du funnet en kopi.

Dessverre kan det være vanskelig for norske kvinner å være sikker på å få kjøpt ekte designervesker, fordi de rett og slett ikke selges i Norge. Et godt tips er å finne butikker som fører merket i land nær oss, Danmark og Sverige har stort sett et bedre utvalg enn oss, og butikkene er ofte villige til å sende varer i posten mot forhåndsbetaling.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning