Dufter av sommer

Din vanlige parfyme dufter ikke helt som den pleier. Så bytt til noe lettere og friskere!

Publisert Oppdatert
For noen år siden skapte motehuset Escada en trend med sommerparfymer i begrenset opplag. Nå finnes det mange forskjellige merker å velge mellom - og duftene er hottere enn noen gang.

- Sommerduftene gir parfymemerkene muligheten til å følge med på trendene, både når det kommer til duft og flakong. De kan tilby noe mer enn klassikerne sine, forklarer Siw S. Thorsen, opplæringsansvarlig i Engelschiøn Marwell Hauge.

I sommerhalvåret er det behov for lettere, friske dufter. På samme måte som vintertøyet legges bort, bør man også bytte ut parfymen man har brukt hele vinteren med noe mer sommerlig.

- Kroppslukten forandrer seg fra vinter til sommer. Så i likhet med at en duft vil lukte forskjellig fra person til person, vil også din vanlige parfyme lukte annerledes. En duft bør være i samsvar med huden og kroppens aroma, utdyper Thorsen.

Personlig

Alle mennesker har et forhold til duft og sommeren lukter helt spesielt for de fleste. Trenden er å finne en duft som ikke alle andre har, og som gir et personlig uttrykk. Sommerduftene er linket til positive ting som ferie, lykke og frihet.

- Sitrus er en sikker vinner i friske dufter, men sommerens utgaver preges også av sensuelle undertoner, sier Thorsen.

Mimi Lonning, skjønnhetsansvarlig i [mag], er enig.

- Årets dufter går mot mer krydder og mindre sitrus. Vi ser også mye blomster og bær, noe som gir mye sødme.

Men hvordan finner du din duft?

- Ettersom utvalget er så stort, er det viktig å teste ut flere forskjellige dufter. Det er ikke gitt at sommerversjonen av din vanlige parfyme er den du bør velge, for selv om parfymørene tar utgangspunkt i den originale duften, er det små forandringer som skal til før uttrykket blir noe helt annet, påpeker Lonning.

Moderasjon

Riktig oppbevaring av produkter er også viktig.

- Direkte sollys er det verste du kan utsette parfymen din for, og har du den i kjøleskapet, ødelegges balansen i duften. Oppbevar parfymen på soverommet, der det som regel verken er for varmt eller kaldt, tipser Thorsen.

Og selv om du har funnet en parfyme du er veldig fornøyd med, må du unngå å lukte som en hel blomstereng eller tropisk øy. Moderasjon er avgjørende.

- Parfyme skal ikke brukes i mengder, men sprayes forsiktig på pulspunktene. Husk at duften stiger med varmen, så om sommeren kan det være lurt å påføre parfyme i knehasene og på akillessenen, i stedet for bak ørene. Eller gjør som Coco Chanel, påfør parfyme der du ønsker å bli kysset!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning