Hudpleierens hemmligheter

Du vet ikke at dette faktisk gjør deg vakrere

Gummihansker og musselinskluter; sjekk hvordan hudpleierne tar vare på egen hud.

UTNYTT FRYSEBOKSEN: Et hudpleie-triks er å sette ansiktstoneren i fryseboksen. Deretter sprayer du deg i ansiktet om du trenger en liten oppkvikker. Gni den iskalde væsken utover ansikt og hals.
UTNYTT FRYSEBOKSEN: Et hudpleie-triks er å sette ansiktstoneren i fryseboksen. Deretter sprayer du deg i ansiktet om du trenger en liten oppkvikker. Gni den iskalde væsken utover ansikt og hals. Foto: Linn M. Rognø.
Publisert Oppdatert

De aller fleste av oss som noen gang har vært i nærkontakt med en hudpleier vet at de alltid - ALLTID - har sunn, glødende og plettfri hud selv. Ja da, tenker du nok, de heldiggrisene har jo tilgang på det beste som finnes av kremer og salongbehandlinger, og har kanskje på toppen av det også vunnet i lotto når det kommer til gener og god hud.

Men faktisk er hudpleiernes egne rutiner ofte slett ikke verken så kompliserte eller luksuriøse som man kanskje forestiller seg at de er.

Ifølge magasinet Marie Claire kan man faktisk ifølge hudpleiere selv oppnå fin hud hjemme med noen få enkle trinn - og deres egne velprøvde og effektive triks.

Her er noen av hudpleiernes beste hjemme-tips:

1. Ikke dropp toneren

- Mange hopper over å bruke en toner, men det bør du ikke gjøre, forklarer skjønnhetsterapeut ved Glassworks Gym and Spa i Cambridge, Stacey Mason, til Marie Claire.

- Denne skal på etter at du har vasket fjeset og før du smører deg med dag- eller nattkrem. Toneren gjenoppbygger hudens pH-balanse og fjerner det som er igjen på huden av urenheter.

2. Fjern ALLTID sminke før du legger deg

Jo da, vi har hørt det før, men mange synder enda. Det er om natten huden din skal fornye seg og bli vakrere, og det går bare ikke om sminken sitter på.

- Legger du deg med sminke på, våkner du med tilstoppet, trøtt og grå hud, forklarer daglig leder ved Claridge's Health Club and Spa i London, Sian Jones, til magasinet.

- Jeg gjør en dobbelt-rens hver eneste kveld med en varm og fuktig klut.

MASSASJE: Ett av hudpleiernes beste tips for hjemmepleie, er å gi deg selv en liten ansiktsmassasje når du smører kremen inn.
MASSASJE: Ett av hudpleiernes beste tips for hjemmepleie, er å gi deg selv en liten ansiktsmassasje når du smører kremen inn. Foto: FOTO: Colourbox

3. God start

Ikke klapp deg selv på ryggen om du husker å rense huden på kvelden før du legger deg. Det er nemlig bare halve jobben ifølge ekspertene.

- Jeg renser alltid både morgen og kveld, forklarer skjønnhetsterapeut ved Ashdown Park Hotel and Country Club i East Sussex, Sharlene Goode, til magasinet.

- På morgenen smører jeg på både øye-gelé og fuktighetskrem med solfaktor 30, og så sprayer jeg ansiktet med en fuktighetsspray for å sørge for at huden holdes fuktig.

4. Prøv en muselinklut

Kjøper du kult-rensekremen fra hudpleiedronningen Eve Lom, følger det med en tynn vevd bomullsklut, en såkalt musselinsklut for å vaske fjeset med etter at du har gnidd rensekremen utover. Dette er ikke hvilken som helst klut ifølge kjendis-hudpleier Georgia Louise.

- Jeg eksfolierer alltid med en musselinsklut, forklarer Louise til Marie Claire.

- Gni den over fjeset, oppover og utover, som om du gir deg selv en liten ansiktsmassasje.

5. Utnytt fryseren din

Den britiske hudspesialisten Debbie Thomas har nok et triks i ermet:

- Legg toneren din i fryseren, forklarer Thomas til Marie Claire.

- Så tar du den ut og sprayer deg med om du trenger en liten oppkvikker. Gni den iskalde væsken utover ansikt og hals.

For å virkelig gi blodsirkulasjonen i ansiktet en boost kan du bytte mellom å gni fjeset med iskaldt og varmt vann.

Hjemmespa og husarbeid

Hudpleier og klinikksjef ved Face It Sandvika, Nicola Vendrell, holder også en knapp på en god renserutine, både morgen og kveld, men har også noen ekstra smarte triks når det gjelder å holde huden pen på hjemmebane.

- Toner er et must, glemmer jeg denne, merker jeg at huden trenger mer smøring og føles tørrere, forklarer Vendrell til Kvinneguiden.

- Jeg peeler også huden hjemme 1-2 ganger per uke, først med en mild kornpeeling som fjerner døde hudceller og bedrer mikrosirkulasjonen i huden. Deretter bruker jeg en fruktsyrepeeling som får virke i ca 10 minutter før jeg vasker den av, noe som virkelig gir cellefornyelsen et ekstra kick. I tillegg hjelper denne med å jevne ut hyperpigmentering i huden.

Hudpleieren forklarer at det beste er å gjøre denne sekvensen på kveldstid:

- Da får produktene jeg påfører etterpå maksimal virkning over natten.

Vendrell har også supertips når det gjelder å holde hender og føtter myke og pene:

- Ha alltid både hånd- og fotkrem stående på nattbordet, råder eksperten.

- Da husker du å smøre dette på, og du våkner med deilig myke hender og føtter.

Et annet tips er å la gummihanskene gjøre jobben for deg når du gjør husarbeid.

- Jeg smører alltid på både negleolje og håndkrem før jeg skal vaske huset, røper Vendrell.

- På grunn av varmen inne i gummihanskene trekker produktene inn i dypere lag av huden.

Vask fjeset i kaldt vann

Ernæringsfysiolog og hudterapeut ved Clinic Fraiche i Oslo, Mona Wahr-hansen Ottho, vet også en ting eller to som kan gjøre deg vakrere.

UTNYTT NATTEN: Det er når du sover at huden fornyer seg. Dette må du utnytte med nattkremer og serum, så våkner du opp vakrere enn da du gikk og la deg.
UTNYTT NATTEN: Det er når du sover at huden fornyer seg. Dette må du utnytte med nattkremer og serum, så våkner du opp vakrere enn da du gikk og la deg. Foto: FOTO: Laurenconrad.com

- Jeg bruker gjerne olivenolje eller kokosfett på føttene for å holde de myke og smidige, forklarer Wahr-hansen Ottho til Kvinneguiden.

Foto: FOTO: Privat

- Dette er supert etter en sommer hvor man har gått mye i sandaler. Disse kan forresten begge også brukes på både hender og hår også.

Ernæringsfysiologen forklarer at man heller ikke skal undervurdere effekten av et sunt og variert kosthold:

- Min kost består av mye antioksidanter, gode fettsyrer og ren mat, og jeg laget mest mulig fra bunnen av. På den måten smører du huden fra innsiden.

Når det gjelder ansikt, er Wahr-hansen Ottho også nøye med både rens og peel.

- Ett av mine beste triks er å vaske ansiktet i kaldt vann om morgenen for å få i gang sirkulasjonen etter at man har våknet. Klapp så huden tørr og følg på med krem. Da garanterer jeg at du seg både frisk og opplagt ut.

Hudterapeuten er også nøye med å beskytte seg mot solens skadelige stråler.

- Bruk alltid en solbeskyttelse i ansikt, på hals og bryst, med minst spf 30 i hele sommerhalvåret - og ellers ved sol - for å forebygge pigmentflekker og rynker. Voksen hud er finest når den ikke blir for brun, men litt sol må vi ha for D-vitaminens skyld.

Bruk nattprodukter på ettermiddagen

Fot- og hudterapeut Rikke Albrigtsen ved Artesia AS røper at man aldri skal bruke bodylotion for å holde føttene myke.

- Bruk en egen fotkrem til beina, vanlig bodylotion er langt fra like effektivt, forklarer Albrigtsen til Kvinneguiden.

- Jeg filer alltid beina én gang i uken, men smører hver eneste kveld.

Hudterapeut Tine Wiulsrød jobber også ved Artesia AS og røper at hun tar på nattprodukter med én gang hun kommer hjem om ettermiddagen.

- Hvis jeg ikke skal noe etter jobb når jeg har kommet hjem, renser jeg huden med en gang og tar på nattproduktene, forklarer Wiulsrød til Kvinneguiden.

- Det er alltid greit å få av sminke og forurensing som har satt seg fast på huden i løpet av dagen. Jeg renser alltid huden to ganger når jeg har på make-up, en gang for å fjerne make-up og gang to for å vaske huden.

Hudpleieren forklarer at nattserumet jobber med reparasjon av huden og virker også litt rensende på porer, i tillegg til at det jobber med å senke talgproduksjonen.

- Jeg bruker også et mer aktivt øyeprodukt på natten, da man ofte kan bli litt hovne av disse, noe som kanskje ikke egner seg så bra på dagtid.

Les også:

Vet du hvorfor du skal putte vippetangen i BH-en?

Du gnir døde hudceller utover ansiktet

Dette gir volum til tynt hår

GODE RÅD: Hudpleiere har alltid lekker hud. Slik gjør de det.
GODE RÅD: Hudpleiere har alltid lekker hud. Slik gjør de det. Foto: FOTO: Thinkstock

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning