Det lille under

Prikken under i-en på julens festantrekk setter du med de rette skoene.

Publisert Oppdatert
Setter du en prikk under i-en, får du som kjent et utropstegn. Og mange av vinterens pensko er laget nettopp for å legges merke til.

- Sko med leopardmønster er én sterk trend i vinter, sier moteredaktør i Woman, Lillian Vangen.

- Det er også mye farger på penskoene, som rødt, plomme, lilla og konjakk, fortsetter hun.

Les også: Antrekk: Pent

Les også: Gjør deg partyklar

Les også: Utnytt garderoben din maksimaltBlonder og lakk er en annen trend over tærne.

- Pudderfargede pumps i lakk er det mye av. Jimmy Choo har noen fine som har fått mye oppmerksomhet. Sløyfer er en annen detalj som mange designere har hentet fram, blant annet Louis Vuitton og Isabel Marant. Nagler ser man også noe av, blant annet hos Valentino, fortsetter hun.

Retrolook

Mange av sesongens pensko er inspirert av 60-tallet.

- Vi har lenge sett at 60-tallsstilen gjør seg gjeldende internasjonalt, og det gjelder også på skofronten. Kraftigere hæler, stilfulle detaljer og gjerne litt farger gir deg den riktige looken, som særlig er blitt populær gjennom TV-serien «Mad Men», opplyser PR- og informasjonsansvarlig i Lille Vinkel Sko, Nina Farstad.

For dem som ikke til enhver tid holder seg oppdatert på de siste trendene, kan hun berolige med at det meste er lov når det gjelder pensko. Det viktigste er å finne sko som passer til antrekk og tilbehør.

- Klassiske pumps går aldri av moten, enten de er i semsket eller glatt skinn, med høye hæler, eller en litt lavere utgave som er mer komfortabel, tipser hun.

Rødt til svart

Vil du gå for noe mer iøynefallende, anbefaler Farstad rødt.

- Rødt er absolutt en het trend. Ikke minst er det lekkert tilbehør til «den lille sorte», som mange jenter velger når de skal pynte seg til fest. Med røde sko skiller du deg ut i mengden. Skoene kan fint kombineres med for eksempel en rød veske, foreslår hun.

70-tallets kilehæler finnes også i trendbildet, til glede for dem som sliter med å holde stilen på stiletthæler helt til bunns i festens siste drink.

- Kilehæler er en gave til alle jenter som vil unngå såre og vonde føtter etter lange kvelder med pensko, reklamerer Farstad.

Uansett hvor pene dine fineste sko er, er det slett ikke sikkert de får være med hele festen gjennom. Kanskje blir de forlatt i en krok, til fordel for luft mellom tærne og full bevegelsesfrihet på dansegulvet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning