Destinasjon: Europas motemekka

Det er ikke alltid like lett å holde tritt med motemagasinene når man bor i lille Norge. Heldigvis koster det ikke mange kronene å komme seg til motemekkaene..

Publisert Oppdatert
Vi bor ikke i landet med flest designerbutikker, dessverre og heldigvis. Dessverre fordi det er komplett umulig å få tak i drømmekjolen vi fant i et glossy moteblad, og som vi bare MÅ ha. Heldigvis fordi vi sannsynligvis hadde shoppet oss fra gård og grunn.

Man trenger ikke å reise langt om man vil ha større utvalg og billigere priser. Europas storbyer inneholder et stort antall motebutikker som formelig skriker etter å få besøk av norske kvinner..

Paris, Paris, Paris!

At Paris er en bra shoppeby er det vel ingen tvil om..Den franske designeren Sonia Rykiel er spesielt kjent for sine strikkede plagg, og særlig strikkekjolene. Designeren har flere butikker i Paris, men to av de skiller seg ut som de mest populære, en butikk med klær og en med sko. Praktisk nok ligger de rett ved siden av hverandre på 6, rue de Grenelle.

Undertøy fra Princesse Tam-Tam fås kjøpt i Norge, men til blodpris. Siden merket har sin opprinnelse i Franrike er det naturlig nok billigere der, og du kan få et undertøyssett ned i 400 kroner. Undertøyet er superdelikat og feminint. Princesse Tam-Tam lager også badetøy, og er spesielt flinke på å lage matchende strandaccesoarer som håndklær og sandaler i samme mønster som badetøyet. I tillegg lager de lette og sommerlige fritidsplagg i tynn strikk og silke.

Chloe har også flere butikker i Paris. Butikken på 54, rue du Faubourg Saint-Honoré er en av de største, og har både klær og accesoarer, blant annet de superpopulære veskene. Man kan ikke spare de store pengesummene på å gå inn i denne butikken, heller tvert i mot, men du kan jo vindushoppe mens du drømmer om lottogevinst.

I tillegg finner du Christian Dior, Chanel, Hermès, Louis Vuitton, Lancome, Givenchy, Cartier og Yves Saint Laurent i byen.

Roma

Italia flommer nærmest over av kjente designere, og alle har butikker i hovedstaden Roma.

Hvis du vil slå på stortromma kan Dolce & Gabbanas klær være verdt å sjekke ut. Butikken på Via Borgognona 7 inneholder alt du måtte begjære, og prisene ligger omtrent 10% lavere enn i andre land. Hvis du ikke vil bruke hele shoppingbudsjettet med en gang finner du også motehusets billigere linje D&G i butikken.

MaxMara er en av Italias mest kjente merker og butikken i Via Frattina 28 er den største i Roma. Plaggene er både anvendelige og har forholdsvis hyggelig pris, tatt kvaliteten i betraktning. Jakker, bukser, dresser og kåper i luksuriøs kasjmir er noen av nøkkelplaggene. Det finnes totalt tre MaxMarabutikker i Roma, de to andre befinner seg i Via Condotti 17 og Via Nazionale 28. Underlinjen SportMax er mer ungdommelig, og har enda hyggeligere priser. Prisene i Italia er omlag 20% lavere enn i andre europeiske byer.

Benetton finnes også i Norge, men utvalget i Italia er naturlig nok bedre, siden kjeden stammer derfra. Særlig utvalget av accesoarer er mye større enn i Norge, og når prisene i tillegg er omlag 15% lavere enn de er her hjemme så lønner det seg å få med seg en Benettonbutikk eller to. I Roma finnes kjeden blant annet i Via Cola di Rienzo, 193-209.

London

London bugner av butikker vi ikke kjenner her hjemme, så selv om prisene på har blitt tilnærmet de samme i England som hjemme så kan det definitivt lønne seg å ta seg en tur over vannet.

TopShop er de fleste jenters drømmebutikk. Kjeden er utrolig rask til å snappe opp trender, og prisene er hyggelige. Butikken i Oxford Street er et mekka for moteinteresserte, og det enorme utvalget gjør sitt til at man bør holde godt på lommeboka. Klær, undertøy, vesker, accesoarer og sko, du finner ALT du trenger i denne butikken. Den største ligger i Oxford Street 400.

Faith er skobutikken fremfor noen, og selv om du finner en mengde skobutikker i London vil mange si at Faithkjeden er aller best. Prisene er midt på treet, utvalget er stort, og kvaliteten er super.

Etter at både H&M og Adidas har fått sin del av kaka kan Stella McCartney igjen fokusere på sin egen kolleksjon. Stellas butikk i Bruton Street 30 inneholder hele kolleksjonen, og ligger midt i det beste shoppingområdet. Prisen er selvsagt ikke like hyggelig, men det går jo an å vindusshoppe.

Mulberry har oppnådd eventyrlig suksess, og det britiske merket er et av de aller hotteste for tiden. Mulberrys butikk i London ligger i Bond Street 41-42, og inneholder store deler av kolleksjonen, blant annet de superpopulære veskene.

__________________________________________________________________________

Foto: dreamstime.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning