Designernes hårfavoritter

Det er ikke bare klær som blir vist frem på catwalkene, og vi har tatt en titt hos designerne for å se hva slags hårmoter som er på trappene denne sesongen.

Publisert Oppdatert
Hårtrenden denne våren handler om casuael eleganse, håret skal se tilfeldig og ikke stylet ut, og det skal i alle fall ikke være stivt. Det beste med trenden er at den er enkel å få til selv hjemme, og for en gangs skyld kan man nesten lage en blåkopi av en catwalkfrisyre og likevel se bra ut. Vårmoten denne sesongen handler i grove trekk om naturlighet og femininitet, og håret var på de fleste motevisninger dratt vekk fra ansiktet, enten i en hestehale eller en mer kunstferdig oppsats.

Oppsatser
Showene til Balenciaga og Marc Jacobs viste i stor grad matte uvørne oppsatser. Stylingproduktene som ble brukt gjorde ikke håret stivt og blankt, og frisyrene kunne minne om slik en pen oppsats blir om man ligger med den over natten. Balenciagas frisyrer var samlet midt på bakhodet i en hestehale, og håret var deretter snurret rundt til det dannet seg en knute. Så har knuten blitt løsnet, og tilfeldige hårtuster har blitt dratt ut rundt hele knuten for å danne en tilfeldig look.

Miu Miu og Ralph Lauren er tradisjonelt mer classy og voksne enn Balenciaga og Marc Jacobs, og det synes også på frisyrene på catwalken. Hestehaler var et gjennomgangstema, men de må lages på riktig måte. Lag midtskill eller sideskill, og samle håret løst bak, rett over hårfestet i nakken. Håret skal ikke sitte etter hodet foran, og la gjerne håret falle over ørene. En enkel måte å få håret vekk fra ansiktet, samtidig som du ser sofistikert ut.

Fletter
Syns du denne trenden ble litt vel classy er det også denne sesongen in med fletter. Også her er det viktig at håret får rom til å bevege seg, flett derfor ikke stramt. Gre alt håret bakover, og lag en løs flette som starter i nakken. Dra ut noen hårtuster her og der, og la gjerne noe av håret være løst foran, det skaper en ekstra feminin ramme rundt ansiktet.

Krøller og bølger var det mindre av på moteshowene, men glamorøst stort hår er definitivt in. Har du naturlig fall kan du understreke dette ved å føne håret mens du klemmer det oppover. Har du i et stylingprodukt som hjelper til å få frem fallet blir jobben enklere. Det viktigste er at håret blir stort samtidig som det skal se naturlig ut. Demp krusehår med et glatteserum, og du er klar for alt fra en shoppingtur til en gallaaften.

__________________________________________________________________________

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning